OGLASIO SE I JOVICA ANTONIĆ: Košarkaši Zvezde će igrati za Srbiju protiv Gruzije


IZVOR: b92.net, Republika - 21.11.2017 | 14:08


Pomoćnik selektora košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića, Jovica Antonić, izjavio je igrači Crvene zvezde priključiti nacionalnom timu za meč sa Gruzijom.

 

Foto: Starsport

Antonić i Mačvan

Košarkaši Srbije okupili su se u utorak u Beogradu uoči utakmica protiv Austrije i Gruzije na startu kvalifikacija za SP u Kini 2019. godine.

Pomoćnik selektora Jovica Antonić dočekao je u beogradskom hotelu "Kraun plaza" 13 košarkaša, a u toku dana priključiće se i Marko Todorović iz Bilbaa.

Na spisku selektora Aleksandra Đorđevića, koji večeras dolazi u Srbiju, našla su se još devetorica košarkaša iz Evrolige, ali su oni dobili zabranu klubova. Među njima su i košarkaši Zvezde.

- Danas dolazi svih 14 igrača sa spiska, Dejan Todorović je u međuvremenu sleteo, pa čekamo samo njega da nam se priključi. Ulazimo potpuno normalno u program, večeras imamo trening. U naredna dva dana ćemo znati koje ćemo i da li ćemo imati igrače koji igraju Evroligu, ali mi, svakako, radimo i ponašamo se tako kao da je ovo tim koji će igrati prvu i drugu utakmicu - rekao je Antonić.

Na okupljanje nije bilo košarkaša Crvene zvezde - Nemanje Dangubića, Nikole Jovanovića i Branka Lazića.

- Razgovarali smo sa ljudima iz Crvene zvezde i verujem da ćemo napraviti jedan dobar i korektan dogovor. Kako bismo pre svega ispoštovali i klub, igrače i reprezentaciju. Neće moći da nam pomognu protiv Austrije, što ne bi bilo ni fer, ni korektno, ni sportski prema bilo kome... Očekivati da igrač u četvrtak igra Evroligu, pa da ga u petak dovlačimo da igra protiv Austrije... Naravno, ne potcenjujući Austriju, ali hoćemo da sagledamo probleme svih, a da u fokusu svakako budu igrači. Sve u svemu, igrače iz Zvezde koji nam budu trebali, koje budemo tražili - mislim da ćemo ih i dobiti. Često sam u komunikaciji sa Nebojšom Čovićem i moram da kažem da nikakvog otpora, niti njega niti bilo koga iz kluba, nije bilo. Sve radimo dogovorom, razumemo probleme jedni drugih, a oni u potpunosti podržavaju potrebe reprezentacije - zaključio je Antonić.