MILOJEVIĆEV DEBI IZ SNOVA: Srbija na Evrobasketu, NBA Petrušev ZABLISTAO Tbilisijem!


IZVOR: Republika - 19.02.2021 | 14:41 >> 17:05


Dobrodošli na blog uživo našeg portala na kome možete pratiti dešavanja sa susreta 5. runde kvalifikacija za kontinentalni šampionat između Gruzije i Srbije.

Foto: Starsport

Srpski centar Miroslav Raduljica

Košarkaška reprezentacija Srbije deklasirala je Gruziju u 5. kolu grupne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Tbilisiju rezultatom 92:66.

"Orlove" je sa klupe uspešno predvodio debitant Dejan Milojević, a posebno se istakao as Mege Filip Petrušev koji je duel okončao sa čak 27 poena, uz šest skokova. Odličan je bio i bek francuskog Burža Danilo Anđušić sa 22 koša i pet asistencija, a trojke je šutirao sjajnih 5/6.

Gruzini su se držali do poluvremena (31:37), ali je u trećoj deonici proradio šut naših momaka van linije 6,75, što je uz odličnu igru Raduljice i Petruševa u reketu bilo dovoljno da se upišu važni bodovi.

Aktuelni vicešampion Evrope sada ima skor 3-2, a poslednji meč u kvalifikacijama na programu je u nedelju, rival je Švajcarska.

Tok meča iz Tbilisija mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Srbija je "pregazila" Gruziju sa 92:66

10. minut - Kraj susreta, bodovi idu put Beograda.

9. minut - Gruzija igra za čast, domaćin ne dozvoljava Srbiju trijumf od 30+razlike.

7. minut - Naši igrači su vezali par grešaka, a primetno je i opuštanje usled velike razlike (57:78). Dejan Milojević je reagova tajm-autom, za svaki slučaj, a usledio je i odgovor "orlova" preko Anđušića sa njegovom petom trojkom i 22 poena ukupno (58:81).

5. minut - Petrušev je zakucao za svoj već 24. koš (54:71), a Srbija je nastavila sa tečnom igrom u napadu, pa se čini da se domaćin polako "polaže oružje". Posle poena Avramovića puleni Dejana Milojevića su prvi put stigli do 20+ razlike, tačnije rezultat je 78:54.

3. minut - Sanadze je pogotkom sa penala kaznio "floping" Avramovića, a još dva poena je dodao Šermadini (54:65). Uzvratio je Raduljica, a Gruzini su pogrešili pa "orlovi" vode sa 13 poena viška - 54:67!

1. minut - Gruzija nije iskoristila prvi napad, pošto je proteklo predviđene 24 sekunde. Ipak, promašio je i Raduljica, pa još uvek nema promene rezultata u odlučujućoj deonici.

"Orlovi" imaju komfornih 65:51 pred poslednju četvrtinu

10. minut - Aleksa Avramović je pogodio sa distance (49:60), a penalima je odgovorio Šermadini svojim 14. poenom. U završnici treće četvrtine, Gruzini su pogrešili, Srbiji je ostalo 15 sekundi, što je iskoristio Miroslav Raduljica koji je iznudio faul. Avramović je pogodio u poslednjoj sekundi, pa naša selekcija sa velikih 14 razlike ulazi u odlučujući kvartal.

9. minut - Filip Petrušev je nastavio svoju dominaciju Tbilisijem - ima već 20 poena! Sjajno je izradio iskusnog Šermadinija na niskom postu. Burjanadze je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja za 49:57.

7. minut - Proradio je Duda Sanadze u redovima domaćina, ima već 13 poena, potom je promašio Avramović na ulazu, Zurosova četa prilazi na 45:53

5. minut - Anđušić je trećom trojkom vratio "orlove" na plus 13, a Dangubić je upisao pet poena u trećem kvartalu - 40:53.

3. minut - Tri vezana pogotka Srbije van linije 6,75, posle Anđušića pogađali su i asovi Partizana Jaramaz i Dangubić (46:33). Gruzini su uzvratili preko Burjanadzea smanjivši na 37:46, ali je Petrušev nepogrešiv - 37:48.

1. minut - Anđušić trojkom otvara drugi deo igre (40:31).

Srbija vodi sa 37:31 na poluvremenu

Kod "orlova", Petrušev ima 16, a Anđušić deset poena, dok je kod domaćina naturalizovani Amerikanac Frenkemp dvocifren (deset).

10. minut - Dve trojke je vezala naša reprezentacija preko Anđušića i Petruševa, a Franket je uzrvatio sa poludistance za 31:35.

9. minut - Srbija održava minimalno vođstvo, 24:27.

7. minut - Miroslav Raduljica je poentirao iz odbojke za "plus šest", "orlovi" su se potom još jednom uspešno odbranili, a koliko je tvrd meč svedoči i podatak da nijedna reprezentacija još uvek nije uputila precizan šut za tri poena.

5. minut - Gruzini su prvi put poveli na ovoj utakmici, rezultatom 16:15, a potom su izašli iz bonusa nakon što je Frenket faulirao Rebića. Omaleni plej "orlova" je pogodio oba slobodna bacanja, ali se rezultatska klackalica nastavlja novim poenima Šermadinija - 18:17. Danilo Anđušić je vezao tri poena, a Srbija je konačno došla i do lakih poena. Posle ofanzivnog skoka, Petrušev je stigao do dvocifrenog učinka za 22:18.

3. minut - Petrušev je asistirao Apiću za 15:12 u korist Srbije, oba sastava jako slabo šutiraju iz igre, posebno za tri poena. Nesportski faul je načinio Jaramaz, a to je kaznio Sanadze (14:15), a iz novog napada četa selektora Zurosa je promašila i svoju osmu trojku.

1. minut - Kurjanadze je pogodio "dugu dvojku" na otvaranju drugog kvartala (12:13), Anđušić nije kaznio penalom tehničku grešku Kurjanadzea zbog simuliranja, a Srbija nije iskoristila ni sledeći napad.  

Srbija ima prednost od 13:10 na kraju prve četvrtine

Filip Petrušev je postigao osam poena, a sa druge strane Šermadini i Frenkemp su postigli po četiri koša.

10. minut - Serija grešaka u poslednjem minutu prve deonice koja je završena vođstvom naše selekcije.

9. minut - Seriju Gruzije 8:0 prekinuo je Petrušev, nakon odličnog "pika" sa Jaramazom za 13:10 u korist Srbije.

7. minut - Šermadini je promašio desnim horogom, a Srbija je na pragu dvocifrene razlike (11:2). Domaćin je vezao dva koša, promenio je način odbrane, a posle faula u napadu Raduljice, Gruzija ima priliku da se potpuno veati u duel (11:6)

5. minut - Jaramaz je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, za sada sjajno funkcioniše odbrana Srbije koja je za pet minuta primila tek dva poena - 7:2.

3. minut - Prve poene za Srbiju dao je Filip Petrušev sa linije slobodnih bacanja. Potom je i Raduljica ubacio penale, pa "orlovi" vode sa 4:0. Naša selekcija je imala napad da uveća prednost, ali je Dangubić izgubio loptu, što je kaznio Frenkemp (2:4).

1. minut - Domaćini su promašili trojku, ali ni "orlovi" nisu uspeli da poentiraju, još uvek bez poena u Tblisiju.

Počinje utakmica u prestonici Gruzije

Pre početka susreta u Tbilisiju intoniraju se nacionalne himne Srbije i Gruzije.