Luka Dončić posle šestog poraza za redom: NA MUCI SE POZNAJU JUNACI!


IZVOR: Republika - 02.02.2021 | 13:24


Jedan od najboljih Evropljana u NBA veoma je frustriran zbog loše forme svog kluba.

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić možda nije doneo pobedu svom timu protiv Sansa, ali jeste nešto mnogo bitnije

Kada su bili na četiri poraza za redom, pričalo se o potencijalnom trejdu. Sada kada su dostigli Mevsi šest neuspeha za redom, Slovenac još jednom pokazuje zašto će se o njemu pričati u istom dahu sa Viltom, Karimom, Medžikom, Džordanom i drugima kada završi karijeru.

Umesto da besni, da se prenemaže i da postavlja nerezonske zahteve, Dončić gleda u prošlost kako bi poboljšao budućnost Dalasa.

- Moramo ostati pozitivni. U ovakvim momentima saznajemo najviše o sebi. Čvrsti smo i držimo se zajedno, što je odlika svakog legendarnog uspešnog tima iz prošlosti NBA. Već izgledamo bolje na poslednja dva meča, tako da verujem da možemo i mi da pokažemo koliko smo veliki i da prekinemo ovaj niz - istakao je veoma motivisani Luka Dončić posle poraza od Finiks Sansa, kada je u završnici propustio priliku da donese pobedu svom timu.

I pored teškog dana u kancelariji Dončić prosečno beleži 27,4 poena, 9,4 asistencije i 9,2 skoka po utakmici, pa Rik Karlajl, Mark Kjuban i ostale "glavešine" Mevsa mogu mirno da spavaju, svesni da Donča neće stati dok ne preokrene Dalasov kritičan niz.

 
$bp("Brid_12255355", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Blago Bobanu Marjanoviću sa ovakvom zverkom među saigračima.