Srbija jača za Nedovića, Muslija i Milosavljevića


IZVOR: Republika - 08.11.2017 | 15:19


Od devetorice igrača iz evroligaških klubova, sa spiska Aleksandar Đorđevića za prve kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo, trojica su dobila dozvolu da nastupe za nacionalni tim.

Foto: instagram.com/nikola_kalina

Košarkaši Srbije

Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević i Dejan Musli imaju dozvolu Unikahe da igraju za Srbiju protiv Gruzije, 27. novembra, indirektno je potvrdio selektor Đorđević u izjavi za španske medije.

Njih trojica će propustiti meč sa Austrijom, 24. novembra, pošto istog dana Unikaha igra u Evroligi protiv CSKA, ali će biti na raspolaganju Đorđeviću, tri dana kasnije.

Od igrača koji igraju u Evroligi, na spisku selektora Srbije za prve dve utakmice nalaze se još Vasilije Micić (Žalgiris), Branko Lazić, Nemanja Dangubić i Nikola Jovanović (Crvena zvezda), Marko Gudurić (Fenerbahče) i Nikola Milutinov (Olimpijakos).

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Srbije će se okupiti 21. novembra u Beogradu, gde će u petak 24. novembra od 20 sati odigrati meč prvog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Austrije, a tri dana kasnije protiv Gruzije. Obe utakmice se igraju u dvorani “Aleksandar Nikolić”.