Trener šampiona NBA hvali Grega Popovića: "LUDOG SRBINA" ZA PREDSEDNIKA SAD!


IZVOR: - 02.11.2017 | 11:56


Trener aktuelnih šampiona NBA lige Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker, kaže da poseduje izuzetnu naklonost prema iskusnom košarkaškom treneru San Antonija Gregu Popoviću.

Foto: Tanjug/AP

Greg Popović uživa veliki ugled kod kolega širom lige

Ker kaže da se ne divi "ludom Srbinu" samo zbog njegovih košarkaških uspeha, već i zbog ljudskih kvaliteta. On čak navodi da bi glasao za Grega Popovića, ukoliko ovaj ikada odluči da se kandiduje za predsednika države.

- Stvarno bih glasao za Popa. On bi bio sjajan predsednik. Šalu na stranu, stvarno bih glasao za njega. Čast i integritet, to bi bile dve ključne komponente za svaku osobu koja hoće da postane predsednik. On bi to omogućio - kaže Ker, prenosi "Merkjuri njuz". 

Trener Golden Stejta navodi da Popović poseduje kvalitete neophodne za obavljanje predsedničke dužnosti, a koji fale aktuelnom stanaru Bele kuće Donaldu Trampu.

Nisu saglasni sa njegovom retorikom u vezi sa LGBT pravima, ženama i nacionalnim manjinama, kao i osobama sa posebnim potrebama. 

Sa mišljenjem svog trenera slaže se i jedan od najboljih igrača NBA lige, plej "Voriorsa" Stef Kari.

- On je izuzetan za NBA i bio bi verovatno još bolji u ulozi predsednika - kaže Kari, dok njegov trener dodaje da u tom slučaju ne bi bio potpredsednik, ali bi išao na večere sa Popom.