HAJKA NA LEGENDARNOG SRBINA: Vladu Divcu odzvonilo u Sakramentu?!


IZVOR: Republika - 10.08.2020 | 07:28


Još jedna košmarna sezona za Sakramento! Franšiza iz Kalifornije poslednji put je u takmičarskoj 2005/06 igrala u plej-ofu, a tako će i ostati...

Foto: Tanjug/AP

Vlade Divac

Porazom od Portlanda izgubili su šanse da uđu u doigravanje, pa tako katastrofalni niz traje već punih 14 godina i drugi je najduži u istoriji NBA lige.

Navijači su besni zbog toga, traže od rukovodstva da preuzme odgovornost, a jedan od onih koji je na meti je i generalni menadžer Vlade Divac.

Legendarni srpski košarkaš od 2015. godine vodi brigu o najvažnijim operativnim stvarima u Sakramentu (dolasci i odlasci igrača, angažovanje trenera:..), a navijače i dalje "žulja" što je propustio šansu da izabere Luku Dončića na draftu 2018. godine.

 
$bp("Brid_97042858", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Umesto njega to je učinio Dalas (preko Atlante) i već sada je jasno da su mnogo bolje prošli od Sakramenta koji je pre njega birao Marvina Beglija Džuniora.

Nakon što je postalo jasno da je i ova sezona neuspešna za Sakramento, navijači su na Internetu pokrenuli peticiju kojom traže otkaz za Divca. Navode da im je "muka što je rukovodstvo nekompetentno" i da za početan treba da otpuste srpskog generalnog menadžera.

Nije ovo prvi put da se govorilo o tome da bi vlasnik Vivek Ranadiv mogao da otpusti Vlada Divca, ali je svaki put legendarni srpski centar ponovo dobio šansu da usmeri franšizu na pravu stranu.