Start NBA sezone obeležile strašne povrede: IGRAČIMA PUCAJU KOSTI!


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 24.10.2017 | 05:31


Taman kada je rešio da Amerikancima pokaže šta zna, Miloša Teodosića je poterao maler. Organizatoru igre LA Klipersa stradalo je stopalo protiv Finiksa (130:88), tačnije ligamenti koji spajaju petu i prste, ali kako nisu skroz pukli, mogao bi da se vrati na teren već u januaru. Najviše mu predviđaju četiri meseca oporavka, zbog čega je za njega takmičarska 2017. u svakom slučaju završena.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Teodosić nije mogao da hoda nakon neugodnog doskoka

Međutim, srpski plej još je i dobro prošao imajući u vidu da je u samo nekoliko prvih dana NBA lige više asova doživelo takve lomove kostiju da je pitanje kada će na teren i u kakvom će stanju biti da ponovo zaigraju na vrhunskom nivou. Za njih je sezona završena, dok za Tea ima nade.

4 meseca pauze najduže predviđaju Teu zbog povrede stopala

Hejvordova tragedija

Tek što su sudije odsvirale početak nove sezone NBA lige, krilni centar Bostona Gordon Hejvord nezgodno je doskočio u porazu od Klivlenda (102:99), nakon čega mu se skočni zglob polomio i bukvalno okrenuo na suprotnu stranu. Stravičan prizor iskakanja iz ležišta noge zgrozio je sve u dvorani, a zbog stradanja noge Seltiksi će bravure pridošlice iz Jute morati da sačekaju do sledeće godine, pod uslovom da i tada bude u stanju da odigra na vrhunskom nivou na koji je navikao navijače.

Foto: twitter.com/NBA.com

Pola stiglo prokletstvo Klipersa

Kris Pol prešao je iz LA Klipersa u Hjuston, ali nije pobegao od prokletstva koje je zadesilo i njegovog naslednika u Gradu anđela Miloša Teodosića. Njemu je u meču protiv Dalasa (107:91) stradalo koleno i čeka ga duža pauza, a čak i najoptimističnije prognoze trenera Majkla D' Antonija govore da je "nekoliko nedelja" minimum koliko bi veliko pojačanje moralo da odsustvuje sa terena.

Po košarkaše kobni nezgodni doskoci u kojima su se bukvalno sami povređivali

Nemac stradao u Bruklinu

Duel Bruklina i Atlante u ponedeljak ujutro (116:104) ostaće upamćen po još jednoj strahovitoj povredi na NBA terenima. Plejmejker gostiju Denis Šruder nezgodno je doskočio prilikom jednog prodora pod koš i duela sa Karisom Levertom i odmah pao na parket držeći se za skočni zglob. Ostaje da se obavi pregled magnetnom rezonancom kako bi se utvrdio stepen povrede nemačkog reprezentativca.

Linov krik: Gotov sam!

Prvi meč sezone bio je koban i za kreatora igre Bruklina Džeremija Lina. Netsi su protekle srede poraženi od Indijane (140:131), ali daleko glasnije odjeknuo je Linov krik kada mu je stradalo koleno.

- Gotov sam - viknuo je Lin i uhvatio se za već bandažirano koleno, koje je izdržalo tek do finiša prvog meča sezone.