ŠOK: Dete legendarnog NBA asa promenilo pol


IZVOR: Republika - 11.02.2020 | 17:23


Dvanaestogodišnji sin NBA košarkaša sada je devojčica.

Foto: Tanjug/AP

Legende Majami Hita

Nekadašnji američki košarkaš Dvejn Vejd otkrio je, gostujući u emisiji kod Elen Dedženeres, da je njegov dvanaestogodišnji sin promenio pol. 

- Morali smo da se edukujemo o odgajanju LGBTQ deteta. Mi smo sada veoma ponosni roditelji. Ali naravno, morali smo da potražimo i stručnu pomoć, kako bismo na najbolji mogući način pružili podršku našoj devojčici - rekao je Vejd i dodao:


- Zajon, tako se zvao do nedavno, ima 12 godina. Jednog dana je došao i rekao nam, moram da pričam sa vama. Spreman sam da živim svoju istinu. Hoću da me zovete "ona", hoću da se zovem Zaja – kazao je nekadašnji košarkaš Majamija, Čikaga i Klivlenda.

Vejd se 2014. oženio glumicom i pevačicom Gabrijel, sa kojom je 2019. dobio kćerku Kaviju uz pomoć surogat-majke. Zajon je dete iz prvog braka. 

- Ako je naše dete došlo kući osećajući da ima bilo kakav problem, naša je dužnost kao roditelja da ga saslušamo. Da mu damo najviše informacija, da ga podržimo. I to se ne menja samo zato što je problem u pitanju te vrste – zaključio je Vejd.