(VIDEO) Partizan KONAČNO doveo centra: Iz Italije stiže američka zver!


IZVOR: Republika - 03.01.2020 | 11:08


Iskusni centar trebalo bi da bude nova akvizicija Partizana pred početak druge faze Evrokupa. Na zvaničnom sajtu KSS zaveden je kao registrovani igrač crno-belih.

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Partizan pojačava unutrašnju liniju!

Na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Srbije (KSS) vidljivo je da su crno-beli registrovali Džamala Meklina (31, 203cm), dosadašnjeg košarkaša Dinamo Sasarija, koji bi trebalo da postane zvanično njihov član nakon lekarskih pregleda.

U pitanju je iskusni Amerikanac koji igra na mestu "petice", može da pomogne i na "četvorci", što je baš ono što je Ostoja Mijailović i najavljivao prethodnih sedmica.


Meklin se već nekoliko dana spominjao kao potencijalno pojačanje Partizana, ali je problem "pravio" ugovor koji je imao sa klubom sa Sardinije, što je, čini se, u međuvremenu rešeno.
U pitanju je izuzetno snažan košarkaš koji je već dugo u Evropi. Studirao je na koledžima "Tulsa" i "Ksavijer", nije izabran na draftu 2011. godine, pa je svoju profesionalnu karijeru počeo u Belgiji igrajući za Leven i Ostende.

Brzo su ga primetili skauti Bona, a potom je napravio iskorak u karijeri potpisavši za Albu u leto 2014. godine kada je prvi put zaigrao u Evroligi.

Bio je odličan i dve sezone u Armaniju, dok je igrao i za Olimpijakos, Lokomotivu i na kraju Sasari.

Partizan je dugo tražio pojačanje na mestu centra posle rastanka sa Artsjomom Parahovskim, a angažovanje će uslediti baš pred početak druge faze Evrokupa koja je na programu već sledeće nedelje kada crno-beli dočekuju Virtus.