"Luka je poseban, ima karakter velikog igrača!"


IZVOR: Republika - 01.01.2020 | 20:45


Trener košarkaša Reala Pablo Laso kaže da nije nimalo iznenađen time kako je bivši košarkaš madridskog kluba Luka Dončić zablistao za kratko vreme u NBA.

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić

Dončić je po dolasku u redove Dalas Maveriksa sve impresionirao i posle jedne sezone pokazao svima da se radi o zaista fantastičnom igraču.

Laso smatra da je karakter igrača veoma bitna stvar, a Dončić je veliku zrelost pokazivao i u najmlađim danima, kada je i došao u redove španskog kluba.

- Luka je nešto posebno i ne samo zbog toga kako gleda na košarku. Ne samo i zbog toga što mu je košarka sve, mislim da je on bio dobar u mnogim drugim stvarima. Ima karakter, poštovanje za svakoga. Zreo je, zna šta treba da radi u svakom trenutku. Verovatno i zbog toga se tako dobro razvija u NBA, u stanju je da se prilagodi svakoj situaciji- rekao je Laso.

Foto: Starsport

Pablo Laso

- Njemu je to jednostavno. To smo videli kod njega još sa 13 godina, kada je došao kod nas u Madrid. Bio je uvek spreman da igra. Da pomogne timu, svakom timu za koji je igrao u tom uzrastu. Znao je da se prilagodi svakom nivou i izazovu koji ste stavili pred njega- kaže Laso.

Na pitanje, koliko talenat igra ulogu u takvim situacijama, Lasa je dao primer iz Reala.

- Kada smo ga 2015. ubacili da igra za prvi tim, mislili smo, u redu, možda će biti u redu. On je posle dva dana postao jedan od glavnih u timu. I tako je tokom cele njegove karijere i zato je od početka karijere u NBA pokazao da će biti veoma važan igrač i tamo- zaključio je Laso.