Glas selektora: Nema straha, moramo da okupimo najbolje kako bi se plasirali na OI!


IZVOR: Republika - 27.11.2019 | 19:20


Selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Igor Kokoškov izneo je viđenje žreba za kvalifikacioni tunir za Olimpijske igre.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Igor Kokoškov

Košarkaši će igrati u na turniru u Beogradu sa Dominikanskom Republikom, Novim Zelandom, Italijom, Senegalom i Portorikom.

- Poštujemo sve naše protivnike koji će biti na kvalifikacionom turniru u Beogradu, ali se ne plašimo nikog. Nećemo biti naivni da nekog potcenimo. Pristup svakoj utakmici će biti maksimalan, jer se radi o eleminacionom sistemu takmičenja gde se jedan loš dan i jedna loša utakmica kažnjavaju. Sa nekim od ovih timova smo igrali prošlog leta i imali pozitivne rezultate, ali, ponavljam, naš fokus će biti na nama samima - istakao je za sajt KSS Igor Kokoškov.

Selektor je igračima pre iskušenja koja ih očekuju poželeo da budu zdravi i uspešne sezone sa svojim timovima.

- Mi kontrolišemo našu pripremu za predstojeće leto. Želim našim igračima da budu zdravi, da imaju uspešne sezone sa svojim timovima, a onda da sakupimo sve najbolje što košarka u zemlji Srbiji ima i da ispunimo očekivanja ljubitelja košarke da se nacionalni tim kvalifikuje na Olimpijske igre u Tokiju - rekao je Kokoškov.