Rovovska borba i poraz crveno-belih: Zvezda ispustila pobedu, Asvel slavio u produžetku!


IZVOR: Republika - 15.11.2019 | 17:41 >> 20:28


Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u 8. kolu Evrolige od Asvela rezultatom 72:74 posle produžetka.

Foto: Starsport

Ostali bez dobijenog meča... Košarkaši Crvene zvezde

Izabranici Andrije Gavrilovića nisu briljirali u napadu, odbrambeno je to izgledalo bolje, ali je na kraju ispuštena pobeda i kriza se nastavlja.

Ekipa su veoma sporo ušle u utakmicu i posle dva minuta rezultat na semaforu bio je 0:0. Timovi su polako hvatali ritam, a Zvezda sredinom četvrtine, na pogon Brauna, uspeva da dođe do prednosti.

ASVEL je imao odgovor i preko raspoloženog Džekirija mučili su šampiona Srbije. Gosti iz Francuske dobro finiširaju deonicu i Zvezda na pauzu odlazi sa +2, 16:14.

Ključ je bio u tempu igre. Čim je Zvezda malo ubrzala, uvećala se i razlika. Košem Brauna crveno-beli došli su maksimalnih +10 (36:26), međutim loša igra u poslednja dva minuta koštaće ih boljeg rezultata.

Šampion Francuske predvođen Dejvidom Lajtijem uspeva da smanji zaostatak i da na poluvreme ode sa "samo" -4, 36:32.
Starsport

Foto: Starsport

U neverici... Ognjen Dobrić
Zvezda je bolje otvorila treću četvrtinu, trojkom Berona razlika je otišla na +9 (41:32), međutim onda je usledio jedan od brojnih padova. ASVEL pravi seriju i ubrzo dolazi do izjednačenja.

Do kraja četvrtine crveno-beli su povratili prednost i pred poslednju deonicu otišli su sa +7, 54:47. Tokom četvrte četvrtine činilo se da će Zvezda uspeti da slomi otpor gostiju, ali to se nije desilo.

Odigrana je veoma loša deonica, svega 11 postignutih poena i ASVEL je završnici uspeo da uhvati priključak. Zvezda nije uspela da poentira u poslednja tri minuta i odlazimo u produžetak.

Tamo se igralo koš za koš, a ključan koš postiže ko drugi nego sjajni Džekiri. Nigerijac na 27 sekundi do kraja spušta loptu u koš za 72:73. Crveno-beli imali su napad za pobedu, ali se Braun spetljao i loše dodao loptu do Berona koji nije uspeo da je iskontroliše.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-42527-24434', window);

Odmah je usledio faul Brauna nad Džekirijem, koji na tri sekunde do kraja pogađa jedno od dva bacanja. Za kratak period šampion Srbije nije uspeo da poentira i pobeda odlazi u ruke ASVEL.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

CRVENA ZVEZDA - ASVEL 72:74 (36:32)

PRODUŽECI

5. minut - Davidovac je nekako ugurao loptu u koš, Zvezda ima minimalnu prednost. Sjajno su se snašli košarkaši Asvela, Džekiri vraća prednost Francuzima. Očajan napad Bruna, spetljao se Zvezdin Amerikanac, Asvel pred pobedom. Džekiri je pogodio jedan penal, a Gist nije uspeo da donese Zvezdi novi produžetak, pobeda Asvela 72:74.

4. minut - Davidovac je iznudio faul posle promašaja Dobrića, siguran oba puta. Džekson nije pogodio težak šut. 70:71.

3. minut - Braun je pronašao Fajea, a ovaj je promašio trojku iako je bio usamljen. Džekson pogađa. Dva slobodna Bacanja za Berona, Amerikanac polovičan sa linije penala. Žan-Šarl pogađa oba bacanja. 68:71.

2. minut - Dve rampe Gist dobija u jednom napadu, poeni Džekirija. 67:67.

1. minut - Gist promašuje oba slobodna bacanja. Braun je sjajno blokirao Džekirija, a onda izmislio koš na drugoj strani. 67:65.

IV ČETVRTINA

10. minut - Ne pogađa Beron za tri iz teške pozicije. Nije pogodio Tejlor sa devet metara, ali je Žan-Šarl uhvatio ofanzivan skok i iznudio faul. Francuz pogađa oba slobodna bacanja, nerešeno. Gavrilović traži tajm-aut na 15 sekundi do kraja. Pogodila je Zvezda, ali je isteklo vreme za napad. Asvel ima šansu za pobedu. Ne pogađa Tejlor, produžeci! 65:65.

9. minut - Lako je Žan-Šarl nadigrao Zvezdinu odbranu i poentirao, Gavrilović reaguje tajm-autom. Čeka nas neizvesna završnica. Gist ne pogađa, ali Lazić iznuđuje mrtvu loptu. Nije uspeo kapiten Zvezde da iznudi napad za svoj tim. Dobra odbrana crveno-belih, istekao je napad Asvela. 65:63.

8. minut - Prvi poeni Brauna u drugom poluvremenu, važan koš omalenog Amerikanca. Sada trojku i Tejlor pogađa, Asvel se ne predaje. Očajan pokuašaj Odža u nivou amatera. 65:61.

7. minut - Kratak Braun. Žan-Šarl pogađa za tri, njegova druga trojka, a pre ovog meča postigao je samo tri u sezoni Evrolige. 63:58.

6. minut - Greši Maledon. Odžo ponovo fauliran. Centar iz Nigerije ovog puta ne maši nijedan penal. Tejlor pravi faul u napadu nad Lazićem. Odžo ne uspeva da pogodi. Ne pogađa ni Žan-Šarl. 63:55.

5. minut - Sjajni Džekiri precizan sa poludistance. Davidovac ne pogađa iz velike daljine. Ispravio je to Davidovac dobrom odbranom, koja je rezultovala greškom Asvela. Odžo je iznudio faul Džekirija, i pogađa jedno od dva slobodna bacanja. 61:55.

4. minut - Još jedan promašaj Džeksona. Beron sa osam metara daje novu trojku, tajm-aut Mitrović. 60:53. 

3. minut - Ostao je sam Beron i pogodio za tri. Isforsirao je Džekson i promašio za tri. Gist ne pogađa zicer. 57:53.

2. minut - Sjajan napad Zvezde i dobar protok lopte, ali promašaj Dobrića za tri. Bako poentira. Težak promašaj Tejlora. 54:53.

1. minut - Pobegao je Tejlor Zvezdinog odbrani i došao do lakih poena. Prekid zbog problema sa semaforom. Utakmica je nastavljena greškom Brauna. Smešan faul sudije dosuđuju, pa Džekson pogađa oba penala. 54:51.

III ČETVRTINA

10. minut - Početnička greška Davidovca i poeni za Džekirija. Beron greši u koracima, naseo je Amerikanac. Džekson nije pogodio za tri. Braun nije poentirao, ali ga je ispravio Dobrić, pa Zvezda vodi sa 54:47 pred poslednjih deset minuta borbe.

9. minut - Greši Džekiri, a onda uzvraćaju i košarkaši Zvezde, odnosno Faje faulom u napadu. Tejlor ne pogađa za tri. 52:45.

8. minut - Lopta izlazi iz koša Davidovcu posle šuta za tri. Neshvatljiva greška Lomasa. Lepa akcija Gista i Berona i poeni za Bilija. Lepo se snašao Dobrić u kontri, tajm-aut Mitrović. 52:45.

7. minut - Lomas poentira uz faul zakasnelog Lazića, ali ne daje i dodatan penal. Promašio je Gist za tri. Faje je sjajnp uzeo loptu Lomasu. 48:45.

6. minut - Važna trojka Branka Lazića. Zvezda je imala priliku za lake poene u kontri, ali je Braun očajno reagovao. Asvel greši, pa Lazić promašuje trojku, ali je Faje skočio u napadu i iznudio faul. Lazić pogađa sa poludistance. 48:43.

5. minut - Faje oba puta precizan sa penala. Neverovatan pogodak Maledona za dva uz zvuk sirene. 43:43.

4. minut - Pogađa i Kaudi za tri, Gavrilović traži tajm-aut. Loš šut Lazića za tri. Žan-Šarl ima dva slobodna bacanja i pogađa jedno. Težak promašaj Fajea za tri. 41:41.

3. minut - Trojka Maledona. Ekspresan odgovor Asvela. Greši Braun. 41:37.

2. minut - Sjajna blokada Simanića. Trojka Berona! Žan-Šarl lagano poentira posle dodavanja Maledona. 41:34.

1. minut - Kuzmić blokiran. Džekson neprecizan za tri. Simanić poentira posle sjajnog dodavanja Lorenca Brauna. 38:32.

II ČETVRTINA

10. minut - Neverovatni Džekiri ugurava loptu u koš posle novog skoka u napadu. Ne pogađa Braun, Zvezda posle 20 minuta vodi sa 36:32.

9. minut - Sjajni Braun nastavlja da zatrpava koš rivala. Žan-Šarla je faulirao Lazić, Francuz polovičan sa linije penala. Trojka Lajtija, tajm-aut Gavrilović. 36:30.

8. minut - Lorenco Braun posle karambola poentira. Lepo se snašao i pogodio Edvin Džekson. Odžo polovičan sa linije penala posle faula Kaudija. 34:26.

7. minut - Gist nije uspeo da poentira. Nua pogađa trojku. Odžo je iskoristio snagu i pogodio preko Nue. 31:24.

Foto: Starsport

6. minut - Faje ne uspeva da pogodi trojku, na drugoj strani fantastična blokada Gista. Braun naskače i pogađa za dva, tajm-aut Asvel. Još jedna greška francuskog šampiona. 29:21.

5. minut - Davidovac precizan za tri poena. Džekson promašuje sa poludistance. 27:21.

4. minut - Džekson pogađa za dva, Gavrilović reaguje tajm-autom. Pogađa težak šut za dva Čarls Dženkins. A, onda ukradena lopta i lagani poeni u kontri Dobrića. Lomaš precizan iz veoma teške pozicije. 24:21.

3. minut - Dve rame na obe strane,  a onda i dva promašaja za tri. 20:17.

2. minut - Loš napad Asvela posle tajm-auta. Prvo je pogrešio Asvel, a onda je usledio očajan pas Gista. Džekson pogađa trojku. 20:17.

1. minut - Gist pogađa dva penala na startu drugog perioda. Greši Maledon u vođenju lopte. Sjajan prodor Davidovca i novi poeni. Tajm-aut traži Zvjezdan Mitrović. 20:14.

I ČETVRTINA

10. minut - Lepo se snašao i upisao prve poene Davidovac. Ofanzivni skok i zakucavanje Žan-Šarla. Gist pogađa u poslednjim sekundama četvrtina, Zvezda vodi posle prvih 10 minuta sa 16:14.

9. minut - Žan-Šarl pogađa uz faul Simanića, precizan je Francuz i sa linije penala. Loš potez Berona. Maledon ne pogađa trojku. 12:12.

8. minut - Sjajan prodor i novi poeni za Brauna. Džekiri poentira uz faul posle ofanzivnog skoka. Pogodio je Nigerijac i dodatno slobodno bacanje.

7. minut - Lazić pogađa trojku ovog puta. Poeni za Žan-Šarla. Kuzmić neprecizan posle ofanzivnog skoka. 10:6.

6. minut - Džekiri je uhvatio loptu u napadu i iznudio dva slobodna bacanja. Nije pogodio nijedno. Sjajno se snašao Braun i pogodio uz faul. Pogađa i dodatan penal. Lazić je sjajno ukrao loptu, ali je u nastavku akcije na pas Brauna promašio šut za tri poena. 7:4.

5. minut - Bili Beron sa linije penala maksimalan. Neverovatan skok i kucanje Džekirija. Beron nije pogodio iz teške pozicije. 4:4.

4. minut - Beron posle tri minuta igre ubacuje prve poene. Džekiri uzvraća na drugoj strani. 2:2.

3. minut - Lajti ne uspeva da ubaci trojku. Neverovatno, i dalje čekamo na prvi koš. Još jedan promašaj Lajtija.

2. minut - Treća greška Asvela posle dva nepuna minuta igre. Braun ne pogađa trojku i dalje nema poena u Areni.

1. minut - Tri greške na startu meča, bez poena.

Krenula je utakmica u Štark areni, srećno crveno-belima.

18:50 - Košarkaši Zvezde su spremni za okršaj sa francuskim šampionom

 

 

18:40 - Zvezda oslabljena.

Srpski i regionalni šampion će na meču protiv Asvela biti bez Perperoglua, Čovića i Derika Brauna.