(VIDEO) Mundobasket u brojkama: Srbija i BOGdanović oborili neverovatne REKORDE!


IZVOR: Republika - 18.09.2019 | 10:11


Na Svetskom prvenstvu iza nas oboreni su brojni rekordi, a neki se tiču i reprezentacije Srbije. Iako je naš tim završio na petoj poziciji, imao je čime da se pohvali, pa tako možemo da kažemo da je naša reprezentacija oborila rekord u procentu šuta iz igre, a da je Bogdan Bogdanović izjednačio rekord Mundobasketa u broju datih trojki. Naravno, sve od 1994. godine na ovamo od kada se vodi statistika.

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović

Krenimo od reprezentacije Srbije. "Orlovi" su u Kini šutirali 53,5 odsto iz igre što je najveći procenat bilo kog tima od 1994. godine. I zato i ne iznenađuje što je naš tim pobeđivao protivnike sa razlikom od 19,4 poena. Ali, to je sport i to je košarka. Nismo stigli do medalje.

Srbija je dala 126 poena Filipinima i to je najveći broj poena koju je jedna evropska selekcija dala još od Španije koja je Koreji ubacila 130 poena.

U tom meču Srbija je šutirala 75% iz igre, i to je najbolji procenat šuta na jednoj utakmici Mundobasketa od 1994. na ovamo! Bravo.

To je to što se tiče naše reprezentacije. Kada su individualna priznanja u pitanju, tu se istakao Bogdan Bogdanović. Postigao je ukupno 35 trojki na Mundobasketu i tako se izjednačio sa trojkama koje je Portorikanac Leri Ajuso dao 2002. godine. I on je tada ubacio 35 trojki.

Na sve to, Bogdanović je postao najbolji strelac Srbije na Svetskim prvenstvima sa ukupno postignutim 291 poenom, otkako se detaljno prati statistika, naravno.