Drama u Udinama: Šiptar napao srpske košarkaše nožem, izbegnuta ogromna tragedija!


IZVOR: Republika - 15.08.2019 | 18:30 >> 18:38


Našu kadetsku košarkašku reprezentaciju ovog četvrtka napao je nepoznati muškarac dok su se mirno šetali ulicama Udinama, gde se održava Evropsko prvenstvo za igrače do 16 godina.

Foto: FIBA

Kadeti Srbije

Momci koji brane naš nacionalni dres preživeli su pravo dramu u Udinama.

- Deca su dobila slobodno da se prošetaju po Udinama. Šetali su sa obeležija naše reprezentacije. Odnekud se pojavio Šiptar na biciklu koji je počeo da ih prati i da ih vređa, da viče "Kosovo je Albanija". Naši momci su lepo vaspitani, nikoga nisu hteli da vređaju, pokazali su mu da samo prođe i da ih ostavi na miru. Međutim, on je nastavio da ih prati i dobacuje da bi u jednom momentu krenuo sišao sa bicikla, izvadio nož i krenuo da ih napadne. Na svu sreću, naši dečaci su uspeli da pobegnu u hotel i odmah nam ispričali šta se desilo - rekao je Igor Rakočević za "Informer".

Kako je rekao nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, odmah je kontaktirana FIBA i čeka se njihov odgovor, a nije Rakočević propustio priliku i da se dotakne utakmice četvrtfinala protiv Španaca gde su naši igrači ozbiljno oštećeni i uskraćeni plasmana na Svetsko prvenstvo.

- Odmah smo kontaktirali FIBA, čekamo njihovu reakciju. Tražićemo zaštitu za naše dečake koji su doživeli veliki strah. Hvala Bogu da niko nije povređen - dodao je potpredsednik KSS i nastavlja:

- Posle velike krađe u četvrtfinalu protiv Španije gde su sudije oštetile naše momke ostavivši ih bez plasmana na Svetsko prvenstvo dešava se ovakav napad. Čekaćemo reakciju nadležnih i verujemo da će krivac biti pronađen - zaključio je Rakočević za "Informer.