Novi Srbin u NBA velika tema medija u Americi!


IZVOR: Republika - 20.07.2019 | 13:20


Alen Smailagić će naredne četiri sezone nositi dres Golden Stejta! Mediji iz SAD još uvek se bave ovim mladim momkom iz Srbije.

Foto: Tanjug/AP

Alen Smailagić

- Kockali su se sa njim, ali su morali da znaju da postoji nešto posebno u njegovoj igri. On je tada izabran kao četvrti pik na draftu, što je ukazivalo na to da je on jedan od najtalentovanijih igrača - navodi se na sajtu G-lige.

U tekstu su otkrili kako je tekao Alenov put.

- U razvojnom timu se upoznao sa kulturom franšize i prilagodio se načinu igre. Golden Stejt i Santa Kruz veoma blisko sarađuju i pokušavaju da zajedno "naprave" igrače koji bi u nekom momentu mogli da doprinesu u NBA ligi. Sa tim stvarima na umu, Smailagić je pokazao da ima potencijal i za svega nešto više od 17 minuta po utakmici je upisivao 9,1 poen uz četiri skoka.

Foto: Tanjug/AP

Alen Smailagić

Smailagić je na kraju eksplodirao.

- Uprkos tome, Golden Stejt je morao da trejduje sa Pelikansima da bi dobio prava na njega, ali je jasno da se investicija isplaćuje, s obzirom na to da je Smailagić u odličnom stanju, zna kako treba igrati u Voriorsima i nalazi se pod komandom trenera sa kojima je već razvio odnos poverenja. Smailagić ima mnogo raznovrsnosti u svojoj igri, a statistika koju beleži u Letnjoj ligi je samo vrh ledenog brega - zaključuju Ameri.