Čović otkrio: Stižu plej i centar!


IZVOR: Republika - 05.07.2019 | 08:36


Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović najavio je još nekoliko pojačanja za narednu sezonu. Zvezda je već dovela Derika Brauna i Ognjena Kuzmića, dok je svoj drugi povratak najavio Čarls Dženkins.

Foto: Starsport

Nebojša Čović

Klub je zadržao okosnicu tima iz prošle sezone produživši ugovore sa Bilijem Beronom, Stratosom Perperogluom, Brankom Lazićem, Filipom Čovićem, Muhamedom Fajeom i Borišom Simanićem.

- Pokušavamo da napravimo koktel tima za sledeću sezonu. Cilj je prevashodno bio zadržavanje igrača iz prethodne sezone, kao i dovođenje kvalitetnih pojačanja. Igrači kao što su Kuzmić i Dženkins su već bili u sistemu i sa te strane poznaju naš klub. Igrač kao što je Braun je neophodan Crvenoj zvezdi za takmičenje kao što je Evroliga- rekao je Čović gostujući u programu TV Prva.

Grčki mediji su kao gotovu stvar najavili dolazak Džejmsa Gista, bivše krilo Partizana i Panatinaikosa, za milion dolara za dvogodišnji ugovor.

- Ne bih sad o imenima jer su pregovori u toku i objavljivanje imena od strane menadžerskih agencija mogu samo da štete tom poslu. Sigurno će biti dva do tri pojačanja. Dakle 100% na poziciji plejmejkera kao i na poziciji centra. O imenima i nacionalnostima igrača ne bih ovom prilikom jer ih je više u opticaju, ali vidim da pojedini menadžerski sajtovi sa juga žure i "udaraju' cifre"- dodao je prvi čovek Zvezde.