NA SVE SPREMNI: Srbe čeka pakao protiv Turaka!


IZVOR: Republika - 03.09.2017 | 10:09


Selektor košarkaške reprezentacije Turske Ufuk Saridža izjavio je da je za njegov tim predstojeći duel sa Srbijom najznačajniji na EP.

Foto: fiba.basketball/eurobasket/2017

Naše košarkaše očekuje neprijateljska atmosfera

Srbija i Turska posle dva kola u grupi D imaju po pobedu i poraz na EP. Obe selekcije su doživele poraz od Rusije.

- Ova utakmica bi mogla da promeni ceo tok turnira za nas. To je vrlo važan meč, spremićemo jak tim za njih. Pobedom možemo promeniti izgled grupe i celog takmičenja. Očekujemo veliku podršku sa tribina. Očekujem da svi budu uz nas, da budu pune tribine - rekao je Saridža.

Jedan od najboljih turskih košarkaša Džedi Osman rekao je da srpski tim čeka pakao.

- Biće to veoma teška utakmica. Hala će biti verovatno puna. Biće pakao, biće dobra utakmica, za uživanje. Biće teško protiv srpskih centara, izuzetno visokih Marjanovića i Kuzmića, a tu je i Štimac koji je imao izuzetnu sezonu u Bešiktašu. Tu je naravno i Bogdanović. On je ključni igrač koga moramo da zaustavimo, ali tu su i drugi odlični košarkaši poput Mačvana i Lučića, pa moramo da se koncentrišemo na celu ekipu - rekao je Osman i dodao:

- Mislim da smo ipak mi u većem problemu. Srbija nema Teodosića, ali ima Bogdanovića. Nema Bjelice, ali ima Mačvana. Ipak su to svi dobri igrači, imamo ih i mi, ali recimo na poziciji krilnog centra imamo samo jednu pravu "četvorku". Često igramo sa četvoricom niskih igrača i jednim visokim. Srbija je tu možda u prednosti.

Srbija i Turska igraće u ponedeljak od 20.00 sati.