ĐORĐEVIĆ SVE ZADOVOLJNIJI!


IZVOR: Republika - 20.08.2017 | 07:18 >> 13:05


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, izrazio je veće zadovoljstvo posle pobede nad Rusijom, nego dan pre, kada su njegovi izabranici savladali Poljsku.

Foto: Tanjug/AP

Sve zadovoljniji: Aleksandar Đorđević

U okviru Superkupa koje se održava u Hamburgu "orlovi" su u drugoj utakmici turnira savladali Rusiju 85:75.

- Bila je ovo dobra, tvrda utakmica, izuzetno korisna za nas. Posle meča sa Poljskom, ušli smo u ritam mečeva koji ćemo imati na Evropskom prvenstvu. Rusi su svih 40 minuta odigrali izuzetno agresivno, a upravo sa takvim odnosom protivnika prema igri ćemo se susretati u Turskoj. Odigrali smo tridesetak minuta sa dobrom kontrolom igre i u odbrani i u napadu, ali smo u tih 10 slabijih minuta, dosta grešili i puno poena poklonili protivniku, što ne smemo sebi da dozvolimo na šampionatu - rekao je Đorđević.

On je istakao da tim tek treba da se uigra. 

- Generalno sam zadovoljan većim delom utakmice protiv odličnog rivala. Samo tri igrača su odigrala preko 20 minuta, pa smo dobro rasporedili minutažu i sačuvali energiju za utakmice sa domaćinom Nemačkom, koja se igra u ranom terminu. Prema trenutnoj situaciji, ovo je u velikoj meri novi tim, bez dosta igrača sa Olimpijskih igara i moramo kroz treninge i utakmice da gradimo novu igru - dodao je selektor Srbije.