Kalinićeva izjava o Kosovu stigla do Vučića!


IZVOR: Tanjug - 31.01.2019 | 16:40


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zna "kakva će mu biti sudbina" nakon što predloži građanima Srbije svoj plan o Kosovu i Metohiji. Svoje mišljenje o Kosovu je izneo je i reprezentativac Srbije, Nikola Kalinić, pa je danima trpeo negativne komentare srpske javnosti, predsednik je prokomentarisao ovu situaciju.

Foto: Starsport

Nikola Kalinić

On je dodao da se plaši da do toga neće ni doći, jer je situacija sa taksama pokazala da je s Prištinom teško postići bilo kakvo rešenje.

- Nisam optimista, ali to ne znači da ću da privlačim političko poverenje zasnovano na licemerju, već ću da govorim istinu narodu, ma koliko to bolelo i ma koliko morao da gubim političke poene- rekao je Vučić.

Vučić je to rekao upitan kakvu reakciju javnosti očekuje kad iznese svoj stav o Kosovu, budući da je košarkaški reprezentativac Nikola Kalinić prošao "kao bos po trnju", jer je rekao da smatra da je krajnje vreme da se reši kosovski problem i da se nastavi dalje.

Predsednik kaže da je s pažnjom pročitao Kalinićev intervju i da mu je bio interesantan i ističe da Srbi umeju da budu licemeri, jer znaju da osude i kažu najružnije reči, ali im nije lako da kažu šta nije tačno od onoga što je Kalinić izneo.

Foto: Tanjug/D. GOLL

- To što vas neko osudi u jednom danu, ne znači da će tako rasuđivati i buduće generacije- rekao je Vučić i dodao da je Kalinić odličan sportista koji je zadužio Srbiju i doneo mnogo medalja svojim klubovima.

Vučić kaže i da zna svoju sudbinu ukoliko mu se ukaže šansa da bilo šta predloži narodu i da od toga neće bežati, ali da se plaši da u tu situaciju nećemo ni doći.


- Zato što ova situacija sa taksama urušila svaku vrstu kredibiliteta razgovora i poverenja- rekao je Vučić i upitao o kakvom rešenju se govori ukoliko Priština nije spremna da ukine anticivilizacijske takse i na koji način će se onda može doći do mnogo težih rešenja za obe strane. 

Kaže da veruje da građani ne biraju državnike i vladu kako bi im oni zadovoljili želje i sujetu, već da bi radili najbolje za svoju zemlju.

- Tako sam se ponašao i tako ću se ponašati i uveren sam da će ljudi to razumeti- rekao je Vučić.