Jokić 2011. molio ljude da idu s njim na basket!


IZVOR: Republika - 14.01.2019 | 04:11


Superstar Denvera Nikola Jokić postao je jedna od glavnih zvezda NBA lige. Srpski košarkaš, bukvalno rečeno, igra se košarke ove sezone, beleži tripl-dablove, nema nedelje, a da jedan od njegovih poteza ne završi na špicama najatraktivnijih, a da li je tako bajno sve izgledalo davne 2011. godine?

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Malo ko je ozbiljno shvatao debeljucu iz Sombora koji je samo nekoliko dana pre svog 16. rođendana na Fejsbuk profilu okačio post: "Oće li neko na basket", za koji nije dobio niti jedan lajk ili odgovor.

Foto: printskrin

Kako je i sam u nekoliko navrata izjavio da ga košarka nije uopšte interesovala, već su konjičke trke bile njegov omiljeni hobi, i ne čudi broj sviđanja na njegovu objavu. Ali danas je ta činjenica apsurdna jer se srpskom gorostasu divi veliki deo najjače košarkaške lige na svetu.

Nikola u aktuelnoj sezoni vodi Nagetse kao plej-ofu, zauzimaju prvo mesto na zapadu, a pritom je glavna karika u igri tima koji sa klupe vodi Majk Meloun. Kao nagrada za fantastične partije centra "grumenja" mogao bi da stigne poziv i za najprestižniju košarkašku utakmicu, popularni ol-star meč.