SPEKTAKL U PIONIRU: Dominacija sa "zvezdicom" na vrhu za kraj 2018. godine!


IZVOR: Republika - 30.12.2018 | 19:55


Kakav meč je viđen ove večeri u krcatoj hali "Pionir". Aktuelni šampion ABA lige došao je na noge Crvenoj zvezdi i otišao kući praznih šaka. Crveno-beli zaokružili su dominaciju na Jadranu u novoj sezoni u pravom košarkaškom spektaklu pobedom protiv Budućnosti iz Podgorice sa 86:72 (23:11, 23:29, 17:23, 23:9).

Foto: Starsport

Bili Beron

Nema im ravnog. Priželjkivali su svi u taboru Zvezde ovakav kraj 2018. godine koja je zaista bila turbulenta. Ispuštena je u maju mesecu titula prvaka ABA lige, ali, onda je dočekana nova sezona...

Znali su navijači crveno-belih koliko je bitno da dan pred "najluđu noć" dođu i podrže svoje ljubimce protiv aktuelnog šampiona Budućnosti. Nisu se pokajali, igrači su im upakovali pravi novogodišnji poklon i to sa sve mašnicom.

Foto: Starsport

Stratos Perperoglu

Meč je počeo onako kako su svi priželjkivali, viđena je repriza prethodna dva ovosezonska duela Zvezde i Podgoričana. Serija domaćih za mirniji nastavak meča, ali... već u drugoj četvrtini bilo je jasno da ovo neće biti meč nalik na bilo koji prethodni. Imala je Zvezda i 14 poena, prednosti, ipak i gosti su imali odgovor. Na poluvreme se otišlo sa "samo" šest poena viška za domaći tim (46:40).

Tada na scenu stupaju gosti koji uspevaju da se potpuno trgu i dođu do prednosti od osam poena. Delovalo je da su crveno-beli potpuno izgubili kompas... Ipak, ima Zvezda svog diskretnog heroja, a ime mu je Boriša Simanić. Dugo su "zvezdaši" čekali ovog momka da zasija i dočekali su, može se reći u nikad boljem trenutku po klub. 

Foto: Starsport

Boriša Simanić

Trojka u ključnom trenutku za izjednačenje, a onda i serija domaćih od 16:0... Bilo je jasno ko će na kraju odneti pobedu. Nastavak meča bio je čista teorija za četu Milana Tomića.

Najefikasnji u pobedničkom timu bio je Stratos Perperoglu sa 23 poena, a pratio ga je Simanić sa 14. Na drugoj strani istakli su se Noris Kol sa 21 odnosno Nemanja Gordić sa 14 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-2451-18030', window);