Hrvati PAKUJU KOFERE i napuštaju Katar? "Kockasti" skoro BEZ ŠANSI protiv Brazila, jedan podatak SVE GOVORI!


IZVOR: Republika - 09.12.2022 | 08:41


Mogu li da se nose protiv ovoga?

Foto: Tanjug/AP
Hrvati PAKUJU KOFERE i napuštaju Katar? "Kockasti" skoro BEZ ŠANSI protiv Brazila, jedan podatak SVE GOVORI!

Svetsko prvenstvo u Kataru stiglo je do četvrtfinala.

U petak su na programu prva dva meča u kojima će se sastati Hrvatska i Brazil (16.00), odnosno Holandija i Argentina (20.00).

I pored toga što su Hrvati završili prethodni Mundijal na drugom mestu, porazom od Francuske u finalnom meču, Brazil je veliki favorit da se u Kataru nađe u polufinalu.

Titeova četa igra lep fudbal, pokazala je puno od starta šampionata, a ako bismo gledali jedan podatak - Hrvati nemaju skoro pa nikakve šanse u petak popodne.

Foto: Tanjug/AP

Luka Modrić

 

Naime, prema sajtu Transfermarkt, vrednost tima Brazila je 1,14 milijardi evra, dok tim Hrvatske vredi "svega" 377 miliona.

Dakle, razlika je čak 763 miliona evra i jasno je da su fudbaleri Brazila daleko cenjeniji od igrača Hrvatske. Mladi Joško Gvardiol najskuplji je fudbaler "vatrenih" i vredi 60 miliona evra, dok je u Brazilu čak devet igrača čija je vrednost 60+ miliona. To su Gabriel Martineli (60), Bruno Gimaraeš (60), Eder Militao (60), Markinjos (70), Entoni (75), Gabrijel Žesus (75), Nejmar (75), Rodrigo (80) i Vinisijus Žunior (120).

Takođe, Brazil ima samo pet fudbalera koji vrede manje od deset miliona evra, dok je u Hrvatskoj veći deo tima ispod te cifre i čak 14 igrača nalazi se u toj grupi.

Kada se sve ovo uzme u obzir Hrvate čeka veoma težak zadatak i moraće dobro da se oznoje kako se bi pakovali kofere i spremali se da napuste Katar već u petak uveče.

BONUS VIDEO