NE SMEMO DA PROĐEMO KAO SRBIJA! Oglasio se selektor Hrvatske pred meč sa Brazilom!


IZVOR: Republika - 08.12.2022 | 16:28


Igramo protiv najvećeg favorita na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali smo spremni za meč protiv Brazila, izjavio je danas selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić.

Foto: Tanjug/AP
NE SMEMO DA PROĐEMO KAO SRBIJA! Oglasio se selektor Hrvatske pred meč sa Brazilom!

 Hrvatska će se sutra sastati sa Brazilom u četvrtfinalu Mundijala u Kataru. Hrvatska će po treći put igrati u četvrtfinalu Mundijala.

- Napravili smo veliki uspeh ulaskom u četvrtfinale SP. Igramo protiv najvećeg favorita, spremni smo, trudićemo se, čeka nas teška utakmica, a Brazil je favorit - rekao je Dalić na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

Hrvatska je pre četiri godine na SP u Rusiji osvojila drugo mesto, pošto je u finalu poražena od Francuske 4:2.

- Možda će ovo da bude za nas najzahtevnija utakmica. Došla je možda prerano, ali nekada te žreb pomazi, a nekada ne. Mislim da je Hrvatska jedina od malih zemalja, koja je nakon uspeha na jednom SP, to ponovila i na drugom. To je sjajno, ali nećemo i ne želimo tu da stanemo. Pokušaćemo da pobedimo Brazil - dodao je selektor Hrvatske.

On je ponovio da je Brazil najbolji tim na Mundijalu u Kataru.

- Brazil je najbolja, najbrža, najenergičnija ekipa na ovom SP, opasnost dolazi sa svih strana. Moramo da budemo oprezni, koriste sve šablone - naveo je Dalić.

Selektor Hrvatske je istakao da je sa stručnim štabom analizirao sve mečeve Brazila u Kataru, a posebno duel sa Srbijom.

- Gledali smo tu utakmicu, Srbija je igrala odlično 60 minuta i dobro je parirala, dobro se otvarala. Upala je u zamku i postala nervozna kada su došle situacije, koje im nisu išle u korist. Srbija je posle gola Brazila pala i ušla je u njihov ritam. Ne smemo da upadnemo u nervozu, moramo da budemo disciplinovani, vratimo se u formaciju i čuvamo loptu - poručio je Dalić.

BONUS VIDEO