DA LI JE ŠPANIJA PUSTILA JAPAN? Cirkus u Kataru, Nemci IDU KUĆI - Furija sa Marokom u osmini finala Mundijala! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 01.12.2022 | 21:55


Ovo se retko viđa, neverovatna dešavanja u grupi "E" na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Foto: Tanjug/AP
DA LI JE ŠPANIJA PUSTILA JAPAN? Cirkus u Kataru, Nemci IDU KUĆI - Furija sa Marokom u osmini finala Mundijala! (VIDEO)

Ludnica, ali i to je balga reč! Nemci pakuju kofere i vraćaju se svojim kućama sa Mundijala u Kataru.

  (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-3958-41087"));

Standings provided by Sofascore

 

"Panceri" su protiv Kostarike slavili sa 4:2, ali nedovoljno za plasman dalje, pošto je Španija poražena od Japana (2:1). Golove za Nemačku na ovom meču postilgli su Serž Gnabri, Filkrug i u dva navrata Kai Haverc, dok su strelci za Kostariku bili Teheda i Vargas.

 

 

Sa druge strane najviše kontroverzi izazvao je duel Španije i Japana. "Crvena furija" je povela golom Alvara Morate i došla na prvo mesto, sa koga bi u osmini finala išla na Hrvatsku, drugoplasirani tim iz grupe "F".

Međutim, na startu drugog dela Japan za tili čas dolazi do preokreta i na kraju pobede - 2:1. Čitava fudbalska javnost u svetu odmah je krenula sa teorijom i spekulacijama da su Španci namerno izabrali takav scenario i pustili Japance, a samim tim poslali uvek opasne nemce kući. Pogotke za Japan postigli su Tanaka i Doan, dovoljno za preokret i prolaz dalje.

 

Japan - Spain Live Score

 

Sve u svemu, Španci sa drugog mesta idu na Maroko, dok će Japan odmeriti snage sa Hrvatskom u osmini finala Mundijala.

BONUS VIDEO: