ŠOK ZA SRBIJU: Tek što su stigli u Katar, "Orlovi" LETE s Mundijala


IZVOR: Republika - 19.11.2022 | 17:23


Izabranici Dragana Stojkovića Piksija se neće dugo zadržati na Svetskom prvenstvu, ako je verovati stručnjacima sa Oksforda.

Foto: Starsport
ŠOK ZA SRBIJU: Tek što su stigli u Katar, "Orlovi" LETE s Mundijala

Svetsko prvenstvo u fudbalu počinje za manje od 24 sata, pošto se otvara u nedelju, 20. novembra, utakmicom između domaćina turnira Katara i selekcije Ekvadora, koja je zakazana sa 17 časova.

Uoči Mundijala u Kataru su mnogi stručnjaci, ali i laici, prognozirali ishod šampionata. Tako su objavljene prognoze po kojima će "Zlatna boginja" završiti u rukama Argentinaca, Brazilaca, Francuza, ali i naših "Orlova".

Sada je na red došla prognoza genijalaca sa Oksforda, koji su milion puta simulirali grupnu fazu takmičenja, a još 100.000 puta nokaut fazu.

Foto: Printscreen/reddit/anotherloss

Prognoza stručnjaka sa Oksforda

Prema njihovoj prognozi, titulu prvaka sveta će osvojiti reprezentacija Brazila, koja će u finalu nadigrati selekciju Belgije.

Prethodno će "Karioke" u polufinalu savladati najljućeg rivala, Argentinu, dok će se Belgijanci finala dokopati preko aktuelnog šampiona planete Francuske.

Stručnjaci sa Oksforda smatraju da će u četvrtfinalu stati Holandija, Španija, Engleska i Portugal, dok će se u osmini finala mundijalski put završiti za Iran, Dansku, Hrvatsku, Urugvaj, Ekvador, Meksiko, Nemačku i Švajcarsku.

Iz toga možete zaključiti da fudbalska reprezentacija Srbije nije prošla grupu u Oksfordovoj simulaciji, a ističe se da će "Orlovi" grupu okončati kao treći, iza Brazila i Švajcarske, ali ispred Kameruna.

Foto: FSS

Reprezentativci Srbije na generalci protiv Bahreina

Ukoliko se to zaista dogodi, reprezentativci Srbije, koji su dan pre početka Mundijala stigli u Katar, neće se dugo zadržati tamo.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija će takmičenje na Mundijalu započeti 24. novembra protiv Brazila. Potom će četiri dana kasnije odmeriti snage sa Kamerunom, a 2. decembra će se sastati sa Švajcarskom.

BONUS VIDEO