Legenda Liverpula se zalaže da Klop dovede SRBINA


IZVOR: Republika - 14.11.2018 | 08:34


Džona Oldridža je legenda Liverpula, čovek koji je nosio dres Redsa dve godine, ali je to bilo zlatno doba, osvojili su titulu, kup i dva Čeriti Šilda, a njegov prosek je bio zapanjujući, na 83 meča dao je 50 golova.

Foto: Tanjug/AP

Jirgen Klop

Oldridž smatra da bi Liverpul, kako bi stigao do titule morao da se pojača.

On veruje da bi tandem Fulama mnogo značio Klopu.

- Mislim da bi sa Sesenjonom i Mitrovićem bili ravni Sitiju. Naime, Henderson igra sjajno na levom beku, ali je Sesenjon ofanzivniji i uklopio bi se u Klopov sistem igre - kaže čovek koji je dres Republike Irske nosio 10 godina i to u vreme renesanse fudbala u ovoj zemlji.

Što se Mitrovića tiče, Liverpul nema takvog igrača.

- Impresionirao me je, Klop bi morao da ima takvu soluciju, klasičnog centarfora, čoveka koji može snagom da razbije protivničke odbrane, ali i da dobija duele i omogući da se zadrži lopta u napadu. Srbin je mnogo napredovao, zaista sam iznenađen, sa njim u ekipi, Liverpul bi imao mnogo više opcija - zaključio je Oldridž.


Doduše, Fulam će se teško odreći tandema, ali postoji mišljenje da bi, ako stvari ostanu ovako očajne, možda i mogli da ih prodaju, vrate uloženo u pojačanja tokom leta i lagano se pripremaju za povratak u Čempionšip.