GOTOVO: Lopetegiju otkaz u Realu!


IZVOR: Republika - 29.10.2018 | 20:15


Fudbalski klub Real Madrid od ovog ponedaljka ostao je bez trenera Đulena Lopetegija. "Kraljevići" su se zahvalili Špancu na saradnji, a sada kreće poteza za zamenom.

Foto: Tanjug/AP

Đulen Lopetegi

Madriđani su odluku doneli usled očajnih rezultata ekipe, ali i igre, a odmah nakon El klasika, u kojem je Barsa deklasirala svog ljutitog rivala sa 5:1.

- Upravno odbor kluba, koji se sastao ovog ponedeljka, doneo je odluku da raskine ugovor sa trenerom Đulenom Lopetegijem. Ova odluka doneta je uz najviši nivo odgovornosti, i to kako bi se ekipa razmrdala, kada su ciljevi još uvek dostižni. Upavni odbor shvata da je velika dispoporcija u radu stručnog štaba, jer čak osam naših igrača konkurišu za "Zlatnu loptu". Real zahvaljuje Đulenu Lopetegiju i njegovom timu na svemu što su uradili za naš klub i želimo im sve najbolje u nastavku karijere - navodi se u saopštenju Reala.

Bord direktora Reala ustanovio je da postoji velika disproporcija između trenera i ekipe u kojoj su, kako se navodi, čak osmorica fudbalera bili nominovani za Zlatnu loptu. Takav slučaj, podvlače u Realu, nije često zabeležen u velikoj istoriji kluba, pa je ovaj potez bio neizbežan.