"Kristijanov odlazak mnogo promenio: Perez zna da će biti teška sezona"


IZVOR: Republika - 18.10.2018 | 10:41


Brazilski trener Vanderlei Luksemburgo smatra da je odlazak Kristijana Ronalda glavni uzrok slabijih partija Real Madrida na startu sezone.

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo

Kraljevski klub trenutno je četvrti na tabeli Primere sa dva boda manje od lidera Sevilje i nije pobedio u poslednja tri meča u svim takmičenjima.

- Njegov odlazak mnogo menja, Kristijano je jedan od igrača koji pravi razliku. Radio sam u Realu i znam da tako poseban igrač brine protivnike, pa i velike protivnike. Real Madrid sada nema igrača koji čini da se protivnik oseća kao da je gotov. Znate, osećaj kao da igraju protiv Ronalda - kaže Luksemburgo, koji je vodio Madriđane 11 meseci i otpušten je u decembru 2005.

Madriđani su promenili i trenera, pošto je Đulen Lopetegi zamenio Zinedina Zidana.

- Pritisak je uvek intenzivan, govorimo o najvećem klubu na svetu. Ako rezultati ne budu dolazili, pritisak na Lopetegija biće ogroman, ali predsednik Florentino Peres je pametan i uspešan čovek, verujem da je znao da će ovo biti teška sezona. Zato mislim da je miran, da čeka pravo vreme da investira i učini Real šampionom ponovo - zaključio je Brazilac.

U sledećem kolu Real dočekuje Levante u subotu od 13.00.