NA DANAŠNJI DAN: Zvezdaši dočekali Evropu nakon 10 godina!


IZVOR: Republika - 24.08.2018 | 14:56


Pre tačno godinu dana, nešto pre 23 sata, na Marakani su se lile suze radosnice. Dvadeset četvrti avgust 2017. godine ostaće zabeležen kao jedan od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji Crvene zvezde jer su tada izabranici Vladana Milojevića pobedili Krasnodar i plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope ostvarili san koji su svi Zvezdaši sanjali čitavu deceniju.

Foto: Tanjug

Noć za pamćenje u Beogradu

Fudbaleri Zvezde nalaze se na pragu novog, još većeg uspeha.  Za samo pet dana očekuje ih revanš meč plej-ofa za Ligu šampiona protiv Salcburga. Nakon beogradskih 0:0 izabranici Vladana Milojevića jednom nogom zakoračili su ka ostvarenju svog cilja i ogromnog uspeha – plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona.

Dok sa nestrpljenjem očekujemo tu utakmicu i neku novu radost, prisećamo se egzalktiranih više od 50 000 navijača koji su tog 24. avgusta nosili svoje ljubimce do pobede vredne plasmana u grupu Lige Evrope. U takvoj atmosferi igrači Krasnodara potonuli su već u 7. minutu kada je Radonjić na odbitak posle šuta Milića volej udarcem poslao loptu pod prečku Sinitsina. Vrata Lige Evrope širom je otvorio Kanga u 46. minutu kada je odapeo projektil sa preko 30 metara i zatresao mrežu Krasnodara po drugi put. Kada je sudija odsvirao kraj meča sve emocije isplivale su na pršinu. Slavlje, smeh, suze radosnice, svega je bilo te noći na Marakani.

Foto: twitter.com/DELIJEDelije

Detalj sa meča Crvena zvezda - Krasnodar

Na tom meču još jednom se potvrdilo da se fudbal ne igra novcem i imenima, već srcem i voljom.  Šef stručnog štaba Vladan Milojević koji nije žalio za povređenim vedetama već sa raspoloživim snagama ispisao još jedan doktorat i potpuno nadmudrio kolegu sa druge klupe.

Radonjić i Kanga jesu bili strelci na tom meču, ali i danas ne možemo da nađemo prave reči da opišemo Borjanovu sigurnost, Stojkovićevu i Rodićevu borbenost. Vujadinovo i Frimpongovo gospodarenje u vazdušnom prostoru, Milićevu iRadonjićevu probojnost, Srnićevu srčanost, Boaćijevu upornost, Račićev talenat, Donaldovo komandovanje timom - stoji na zvaničnom sajtu fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Nakon godinu dana, doduše, nekoliko dana kasnije (29. avgusta) crveno-beli će imati priliku da još jednom obraduju svoje navijače. Ovoga puta plasmanom u Ligu šampiona. Duel šampiona Srbije i Austrije na programu je ovog utorka od 21 čas na "Red bul areni" u Salcburgu. Prenos je na TV Arenasport 1.