"Juve je kupio šampiona, ne i šampionat!"


IZVOR: Republika - 23.08.2018 | 12:58


Proslavljeni italijanski trener, Arigo Saki smatra da je Juventus napravio sjajan posao angažovanjem Kristijana Ronalda, ali da to ne garantuje pehar najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Ronaldo nije garancija za pehar Lige šampiona!

- Juventus je kupio šampiona, ali ne i šampionat. Ja gledam na fudbal kao na timski sport, u kojem ima mesta za individualne momente, a ne obrnuto. Uveren sam da jedan igrač ne može sam da pobedi, da ne spominjem unapređenje čitavog fudbalskog sistema ekipe- rekao je Saki.

On ne sumnja da će Portugalac pružiti blistave partije u "staroj dami" i smatra da je to pravi potez italijanskog kluba.

- Kristijano je jednostavno neverovatan. On će učiniti Juventus jačim. Da li će to biti dovoljno za osvajanje Lige šampiona? Zavisi od toga kako se uklapi u tim. Sam sigurno neće moći. Ako se ne slažete, objasnite mi zašto nije osvojio Svetsko prvenstvo. To je filozofsko pitanje- naglasio je Saki koji je Milanom bio šampion Italije 1988.

Liga šampiona sa Ronaldom postaje prioritet, ali ne i opsesija.

- Juventus treba da pokuša da napravi korak napred, da pokuša da kombinuje vrline, lepotu i pobede. Put ka Ligi šampiona je pravi cilj izuzetnog kluba koji je ovaj trofej osvojio dva puta u 60 godina. Ali, želio bih da Alegri bude hrabar- rekao je Saki.