DAN TANA BRUTALNO ISKREN: Zašto je Muslin napustio Srbiju!


IZVOR: Republika - 09.08.2018 | 11:39


Nekadašnji predsednik Crvene zvezde, Dobrivoje Tanasijević rekao je da bi Srbija bolje prošla na Svetskom prvenstvu sa Slavoljubom Muslinom na mestu selektora.

Foto: Tanjug/O. TOSKIĆ

Dan Tana bez dlake na jeziku!

Na gostovanju na Prvoj TV Dan Tana je govorio o situaciji u srpskom fudbalu, o postavljanju Slavoljuba Muslina na mesto selektora, kao i razrešenju.

- Kao i sve u našoj Srbiji, teško je ovde prognozirati išta. Čim neko uspe odmah su mu svi neprijatelji. Predsednik me je u ono vreme kad još nije bio na toj funkciji pitao, koga bih ja uzeo. Ja sam pitao hoćemo li stranca ili domaćeg, on kaže – domaćeg. Ja onda kažem 'Muslina'. I desi se godinu dana posle toga da smo uzeli Muslina. Muslin je napravio strašan posao sa istim igračima koje su ovi drugi imali i nisu uspeli da se kvalifikuju. Međutim, kad su počeli da mu se mešaju menadžeri i ovi drugi ko treba da igra, a ko ne, bio je potpuno u pravu što je napustio- rekao je Dan Tana za Prvu. 

Foto: Starsport

O sadašnjem selektoru Srbije nije dužio, ali s obzirom na veliko iskustvo složio se da je Mladenu Krstajiću bilo teško da se ukopi u tim i zajedno sa njima ostvari bolje rezultate.

- Krstajiću želim sve najbolje. On je mlad, voditi reprezentaciju i klub je težak posao, a moraš da imaš i puno sreće- nastavio je nekadašnji predsednik crveno-belih.

Legendarni Dan Tana ispričao je anegdotu sa utakmice protiv Irske.

- Pitaju me, ali ih nikad ne poslušaju. Evo kad smo bili i igrali protiv Irske i došli su, kad ide reprezentacija, sa njima ide i grupa naših iz raznih pokrajina. I pošto sam imao klub u Engleskoj, pitaju me: 'Objasni ti nama, kako sve to izgleda u Engleskoj?'. I ja sam im objasnio, trebalo mi je pola sata, kad sam završio oni kažu 'slušaj, zaboravi, onda ne bi bilo mesta ni za koga od nas u tom savezu- zaključio je Dan Tana.