SVETSKO PRVENSTVO - Poslednji čin: Modrić ili Mbape, "vatreni" ili "petlovi", ulog je NAJVEĆI


IZVOR: Tanjug - 15.07.2018 | 07:23


Još samo jedna utakmica... Fudbalske reprezentacije Francuske i Hrvatske se u Moskvi, u finalu Mundijala, sastaju se u borbi za titulu prvaka sveta.

Foto: instagram.com/fifaworldcup

Francuska u finale ulazi kao favorit, izbacila je Argentinu (Hrvatska je pobedila u grupi 3:0), Urugvaj (2:0) i Belgiju (1:0) u nokaut fazi, dok je Hrvatska morala preko penala - Danska i Rusija, kao i posle produžetaka da eliminiše Englesku (2:1), a sada ima najteži izazov.

Foto: Tanjug/AP



Hrvati su već ispali najveći uspeh, izabranici Zlatka Dalića nadmašili su bronzanu generaciju iz 1998. godine, ali se još uvek pamti tadašnji poraz u polufinalu baš od kasnijeg šampiona Francuske (2:1 uz dva gola Lilijana Tirama) protiv koje nikada nije slavila u pet međusobnih duela.

- Ne zanima me statistika, ne zanima me protiv koga igramo. Ljudi, danas je finale i došli smo ovde da uživamo i damo svoj maksimum. Ovo je vreme koje smo zaslužili, ceo svet gleda Hrvatsku i većina navija za nas. Idemo u "fajt" i bacićemo se na glavu - rekao je Dalić.

Sa druge strane, Francuska juri drugu titulu šampiona sveta u drugom uzastopnom finalu, nakon što je poražena od Portigalije (1:0) pre dve godine za evropski tron.

- U finalu Evropskog prvenstva 2016. godine imali smo jedan pristup, drugačiji. Finale je uvek jedinstveno iskustvo i ekipe imaju bolji ili drugačiji pristup. Tri reči su dovoljne - pozitivnost, koncentracija i samopouzdanje - rekao je selektor Didije Dešan koji je kao igrač bio pobednik Mundijala.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>



Samo jedan kapiten može da podigne trofej, sjajni francuski golman Ugo Ljoris ili kandidat za najboljeg fudbalera turnira Luka Modrić?

Odgovor će biti poznat posle utakmice koja počinje danas u 17 sati na moskovskom Lužnjikiju pred 80.000 gledalaca.