OVO NISTE ZNALI O UBICI BRAZILA


IZVOR: Emir SELMANI - 09.07.2018 | 05:11


Belgijski majstor fudbala mnogo je više od običnog fudbalera. Crvenokosi genije već sa 14 godina počeo je da živi sam i gradi fudbalsku karijeru

Foto: Tanjug/AP

Navijači Partizana upoznali su ga 2011, kada je sa Genkom izbacio crno-bele u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crvenokos, rumen i pegav, lako upadljiv na terenu, već tada se znalo da je za njega sledeća stanica Čelsi. Premotaćemo sedam godina unapred i videti tog istog Kevina de Brujnea kako sa svojom Belgijom šalje Nejmara kući sa Mundijala i ubija nade Brazila da može do Zlatne boginje.

Žoze Murinjo u Čelsiju nije umeo da prepozna kakav fudbalski dijamant ima, a nekoliko godina kasnije Pep Gvardiola je od De Brujnea napravio monstruma od kog strahuje planeta. Kevin je već sa 14 godina počeo da živi sam i krči fudbalski put, a Srpski telegraf vam predstavlja segmente iz njegovog života za koje verovatno niste znali.

1. Kurtoa mu skinuo ribu

Foto: Tanjug/AP

Čuvar mreže Belgije Tibo Kurtoa i Kevin de Brujne delili su od 2009. do 2011. svlačionicu Genka. Ispostaviće se kasnije i istu devojku. Reč je o Karolin Lajnen, koja je ukrala srce De Brujneu i prevarila ga sa kolegom. Bilo je to 2013. godine.

- Kurtoa mi je za jednu noć dao ono što ti nisi mogao za tri godine - ispalila je Karolin pravo u srce De Brujnea.

Kasnije je oprostio Kurtoi i oženio se prelepom Mišel Lakroa, s kojom ima sina Mejsona Milijana.

Foto: youtube.com/printscreen

2. Traži ptice po šumama

Kada ima slobodnog vremena reprezentativac Belgije ide u prirodu i šeta šumama. Razlog? Opsednut je pticama i stalno želi da uživo doživi nove vrste. Koliko mu je to strast, svedoči i činjenica da je postao ambasador jednog prihvatilišta za ptice u Nemačkoj u kom postoji čak 675 različitih vrsta ptica.

3. Poznat po slinavom rukavu

Kevin je već sa 14 godina napustio roditelje da bi živeo u Genkovoj akademiji.

- Roditelji su me uvek učili da sam upravljam životom. Ne trošim mnogo novca, čuvam ga za odmore. Sam spremam hranu. Srećan sam - rekao je De Brujne.

U mladalačkom dobu prepoznatljiv je bio po slinavom rukavu. Nije voleo da gubi posed lopte, plakao je, besneo, pa bi mu se nos često zapušio. Sline je brisao rukavom, a po tome je postao poznat po belgijskim terenima.

4. Mogao da igra za Burundi

De Brujne je rođen i odrastao u mestu Drongen u Belgiji, koje ima 12.000 stanovnika. Dobar deo života proveo je u Africi i Engleskoj. Njegov deda je naftni magnat, a majka Ana radila je u očevoj kompaniji. Ona je rođena u Burundiju, samim tim je postojala mogućnost da Kevin zaigra za tu selekciju.

5. Zovu ga Mašina za sušenje veša

Od detinjstva fudbaler Mančester sitija bio je okružen medijima. Pričalo se o njemu kao budućoj velikoj zvezdi, ali mediji od njega nisu imali mnogo koristi. Saigrači ga zovu Mašina za sušenje veša jer je suv i škrt na rečima. Međutim, njegovim saigračima to ne smeta, naprotiv. Više ga cene zbog toga.

6. Finansira paraolimpizam

Prepoznatljiv je po dodiru sa prirodom i humanitarno radu. De Brujne je pokrenuo svoju liniju odeće KDB, a dobar deo prihoda iz tog biznisa daje za finansiranje Olimpijskih igara za osobe sa posebnim potrebama. Tokom 2014. Belgijanac je postao ambasador posebne olimpijade.