Selektor Rusije: Nadam da su najvažnije utakmice tek pred nama


IZVOR: Republika - 06.07.2018 | 14:52


Selektor Rusije Stanislav Čerčesov nagovestio je da bi njegov tim mogao protiv Hrvatske da zaigra na isti naćin na koji je igrao protiv Španije.

Foto: Tanjug/AP

Stanislav Čerčesov

Domaćini svetskog prvenstva su do četvrtfinala došli pošto su savladali Španiju posle penal-serije, dok se Hrvatska u istoj fazi takmičenja našla posle boljeg izvođenja jedanaesteraca od Danske. 

- Nadam se da su najvažnije utakmice tek pred nama - kazao je kratko Čerčesov odgovorivši na pitanje je li utakmica protiv Hrvatske najveća u njegovoj karijeri.

- Pitali ste me i ja sam odgovorio. Kao što je Čehov kazao, jezgrovitost je sestra genijalnosti.

Prvi trener Zbornaje je odbio da otkrije kakav je plan pripremio za utakmicu.

- Neću vam otvoriti karte, ali način na koji smo igrali protiv Španije bi mogao da bude neka ideja vodilja. Svi smo trenirali, ali neki su bolje, a neki lošije što se tiče spremnosti. Videćemo s lekarima. Zadovoljni smo što se Dzagojev oporavio - kazao je Čerlesov i dodao:

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Rusije

- Nećemo se fokusirati na jednog igrača. Hrvatska u svim redovima ima sjajne igrače i odlično igra.

Uoči početka Mundijala ruska javnost je kritikovala reprezentaciju zbog loših igara tokom priprema, ali se situacija značajno promenila.

- Koncentrisan sam na svoj posao, a verujem da je tako i mojim igračima. Pobeda protiv Španije je bila veliki korak, ali moramo gledati dalje. Lepo je kada te predsednik podržava. To nam je svim podstrek za dalje - dodao je.

Rusija neće trenirati na stadionu Fišt, gde će se u subotu igrati utakmica.

Meč je na programu od 20 časova.