Poljaci kažnjeni: Pored Šaćirija i Džake i Krstajića očekuje kazna


IZVOR: Republika - 24.06.2018 | 15:16


Svetska fudbalska federacija FIFA kaznila je Fudbalski savez Poljske sa 10.000 švajcarskih franaka zbog transparenata sa političkim porukama koje su poljski navijači razvili na Mundijalu u Rusiji.

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija: Foto

Poljska je na startu Svetskog prvenstva u Rusiji izgubila od Senegala sa 2:1.

Poljaci su neprijatno iznenadili svoje navijače porazom u prvom kolu, a nije prošlo neopaženo ni ponašanje njihovih navijača. Iako FIFA nije zalazila u detalje i obrazložila šta se konkretno nalazilo na spornom transparentu, Poljacima je kazna odrezana zbog uvredljivog banera sa političkim porukama. 

I jedni i drugi moraju što obećava dobar meč. 

Do sada je kažnjen FS Meksika zbog neprimerenog ponašanja i navijanja usmerenog protiv gej populacije, kao i FS Srbije zbog političkih poruka navijača na meču sa Kostarikom. 

Disciplinski postupci su povedeni protiv FS Argentine i FS Hrvatske zbog incidenata u kojima su učestvovali njihovi navijači, kao i protiv fudbalera Švajcarske Granita Džake i Džerdana Šaćirija, koji su posle postignutih golova na utakmici sa Srbijom provocirali protivničke navijače. 

Pokrenut je disciplinski postupak i protiv selektora Srbije Mladena Krstajića, koji je je pod istragom zbog svojih izjava i komentarisanja suđenja nemačkog arbitra Feliksa Briha u utakmici sa Švajcarskom.