DRAMA U KAMPU "FURIJE": Ko će na klupu Španije?


IZVOR: Tanjug - 13.06.2018 | 11:01


Novi selektor reprezentacije Španije biće Fernando Jero ili Albert Selades, nagovestio je prvi čovek Fudbalskog saveza Luis Rubales rečima da će naslednika smenjenog Ðulena Lopetegija pronaći iz svojih redova.

Foto: Tanjug/AP

Jero je angažovan u Savezu, isto kao i selektor mlade reprezentacije Španije Selades i on su glavni kandidati da preuzmu upražnjeno mesto posle odlaska Lopetegija jer je prihvatio ponudu Real Madrida.

- Sada nam preostaje da pričamo sa našim zaposlenima i vidimo dalje poteze. Preostale su nam opcije iz nacionalnog kampa - rekao je Rubales na vanrednoj konferenciji u Krasnodaru.


Rubales je potvrdio da je Lopetegiju uručio otkaz zbog "neprihvatljivog ponašanja" i dogovora sa Realom, samo dva dana uoči početka Mundijala.

- Prinuđeni smo bili da raskinemo sa Lopetegijem. On je odličan stručnjak, ali ne možemo da prihvatimo takvo ponašanje. Ne osećam se izdanim, ali je ovako moralo da bude na kraju - rekao je Rubales, koji je pet minuta pre ozvaničenja saznao da je Lopetegi novi trener Reala.

Španija već u petak igra protiv Portugalije na Svetskom prvenstvu u Rusiji u A grupi u kojoj su još Maroko i Iran.