Rivali "Orlova" na Mundijalu u strašnoj formi: OVA TRI IGRAČA ODLUČUJU O SUDBINI SRBIJE NA SP!


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 05.06.2018 | 05:11


Samo sam na trenutak spustio ruke, a on je to iskoristio krajnje podlo i nokautirao me. Da fudbaleri Srbije u Rusiji ne bi prošli kao Nikola Đuričko u kultnom filmu "Lajanje na zvezde", moraju odigrati sva tri meča u Grupi E sa maksimalnim zalaganjem.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Nejmar pokazao šta zna protiv Hrvata

Da se izabranicima Mladena Krstajića ne bi ponovilo Svetsko prvenstvo 2010, gde su pobedili Nemačku, a prolaza dalje ih koštao poraz od Australije, fokus mora biti na prva dva meča. Jer Kostarika je razbila Severnu Irsku (3:0), Švajcarci remizirali s moćnom Španijom (1:1), dok je Brazil počistio Hrvate (2:0).

78 golova postigli u kvalifikacijama protivnici Srbije u Grupi E

PRETNJA IZ SENKE

I dok se za Nejmara zna da i ulaskom s klupe može da reši meč i pritom izlomi kičme protivnicima, kod preostala dva protivnika nije evidentno ko je "neprijatelj broj jedan". Ipak, pripremni mečevi naša prva dva rivala u Rusiji pokazali su od koga preti najveća opasnost. Džoel Kembel nosi Kostarikance i strašno je opasan po rivala, dok je tajno oružje "sajdžija" Kristijan Rodrigez. Činjenica da se radi o levom beku samo je faktor iznenađenja na koji igraju Švajcarci. Zato nekadašnji selektor Ilija Petković i trener Dragoslav Stepanović u razgovoru za Srpski telegraf upozoravaju da se svakom meču mora podjednako ozbiljno pristupiti.

- Brazilci znamo ko su i šta su, pitanje prolaza moramo rešiti pre te treće utakmice protiv njih. Nema šale ni sa Kostarikom i Švajcarskom. Protiv njih moramo izaći na megdan kao da su s druge strane Nejmar, Marselo i drugovi. Jako i oprezno. Da ne bude posle kukanja za onim što se desilo već na startu turnira, da nam se ne ponovi Južna Afrika - ističe Ilija Petković.

Stepanović: Krstajić mora da uigrava tim, a ne da proba igrače, njegovi rivali na klupama su sve sede glave

RAŠIRITI KRILA

Za Dragoslava Stepanovića prva prepreka u vidu Kostarike je krucijalna.

- Pobediš u prvom meču, dobiješ samopouzdanje i raširiš krila. Međutim, neće biti lako, videli smo kakva je Kostarika rival, nije bilo lako spakovati tri gola Severnoj Irskoj (3:0). U našem slučaju ekipa dobija meč, nismo mi Brazil da imamo Nejmara - naglasio je Stepanović, nevezano za rezultat protiv Čilea u sinoćnoj utakmici u Austriji.

Poslednji pripremni meč pred put na SP "orlovi" igraju 9. juna protiv Bolivije u Gracu.

Nejmar (Brazil)

O Nejmaru se sve zna. Najskuplji fudbaler sveta se vraća polako u formu posle oporavka od povrede, a ono što je uradio Hrvatima u pobedi sa 2:0 tera na oprez. Rutinski je as PSŽ izlomio kičmu celoj odbrani "kockastih" i zakucao loptu pod prečku, pa ako misle da im se ne desi nešto slično, Krstajićeva četa će protiv njega morati da da daleko više od 100 odsto svojih mogućnosti.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Džoel Kembel (Kostarika)

Svi očekuju da će golman Reala Kejlor Navas biti prva violina Kostarike na SP. Međutim, čovek koji vreba iz senke je Džoel Kembel. Pre dolaska u Betis bio je večita rezerva u Arsenalu, ali je zato uvek ginuo na terenu u nacionalnom dresu. Dao je gol i Severnoj Irskoj (3:0), pa će naša odbrana morati da obrati pažnju i na opasnost po desnoj strani.

Kristijan Rodrigez (Švajcarska)

Malo pažnje se pridaje defanzivcima Švajcarske u analizi njihove igre u napadu. A upravo je Kristijan Rodrigez pravi primer multifunkcionalnog desnog beka koji igra dobro i napred i pozadi. Gol Španiji dao je hladnokrvnom egzekucijom s tri metra, a samim tim što se našao duboko u napadu govori da će drugi rival "orlova" igrati veoma ofanzivno.