(VIDEO) ATLETIKO - MARSEJ FINALE LIGE EVROPE: Venger bez trofeja u Evropi odlazi iz Arsenala, Pirova pobeda Salzburga


IZVOR: Republika - 03.05.2018 | 21:00 >> 21:37


Odigrane su revanš utakmice polufinala Lige Evrope, posle kojih je za sada poznato da je Atletiko Madrid finalista Lige Evrope. Dok je Salzburg uspeo da nadomesti 2:0 iz Marseja, pa se u Austriji igraju produžeci.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Atletiko Madrida

Jorgandžije su u Madridu savladale Arsenal rezultatom 1:0.

Iako je delovalo da će prvo poluvreme obeležiti povreda Košćelnog, koji propušta Mundijal, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, jedini gol na meču postiže Dijego Kosta, na asistenciju Antoana Grizmana.

Arsen Venger se tako oprašta od klupe "tobdžija" bez osvojenog trofeja u Evropi, ali sa 250 utakimica u kontinentalnim takmičenjima.

Ćolo Simeone će u petak saznati koliko je suspendovan zbog isključenja na prvoj polufinalnoj utakmici dva tima.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Salzburga

Posle prve utakmice odigrane u Francuskoj, delovalo je da će Olimpik Marsej leko doći do finala, s obzirom da su u goste krenuli sa dva gola prednosti.

Ipak, Salzburg je pokazao zašto je fudbal zanimljiva igra, a potom se pokazalo i kako sudija jednom odlukom može da prelomi meč.

Posle prvog poluvremena na "Red Bul Areni" bilo je 0:0, a domaćin je već na početku drugog dela poveo preko Haidare u 53. minutu. (U produžetku je Haidara isključen zbog drugog žutog kartona)

Samo osam minuta kasnije Sar postiže autogol koji je utakmicu odveo u produžetke.

Tamo je, najbolja prilika viđena je u 98. minutu kada je Pele maestralnom odbranom spasao treći gol u svojoj mreži.

Gol odluke na meču postigao je Rolando, posle kornera koji bez diskusije nije bio, ali Marsej dolazi do gola vrednog finala Lige Evrope u 116. minutu.

Na kraju Pirova pobeda Red Bul Salzburga 2:1.

Finale Lige Evrope na programu je 16. maja u Lionu.