DI Frančesko: Ranim golom da dodatno upalimo navijače


IZVOR: Republika - 01.05.2018 | 13:02


Trener Rome Euzebio di Frančesko ističe da bi voleo da njegovi igrači ponove igru iz revanš meča četvrtfinala Lige šampiona sa Barselonom i protiv Liverpula.

Foto: Tanjug/AP

Euzebio di Frančesko

U tom duelu u Rimu, Vučica je pobedom od 3:0 nadoknadila zaostatak od 4:1 iz Katalonije i napravila senzacionalan podvig. Isti rezultat joj je neophodan i u revanšu protiv Liverpula, posle poraza od 5:2 na Enfildu, kako bi se našla u finalu elitnog takmičenja.

- Voleo bih da napravim copy-paste meča sa Barselonom. Tu ne mislim samo na rezultat, već na psihičku spremnost i želju sa kojom smo ušli u utakmicu od prvog minuta - izjavio je trener Rome i dodao:

- Ipak, igramo sa skroz drugačijim timom, psihički i taktički. Liverpul ne drži mnogo loptu, on igra direktan fudbal. Moramo da postignemo tri gola, a to znači da ne možemo da igramo ispred svog šesnaestarca, moramo da napadnemo. To znači da će biti dosta prostora za njihove kontre, o tome moramo da mislimo.

Foto: Tanjug/AP

Navijači Rome

Italijan je istakao i da je svestan kakvu podršku će njegovi igrači dobiti od navijača i da je zbog toga gol u uvodnim minutima neophodan.

- Igraćemo pred 70,000 ljudi. Želim da vidim entuzijazam, želju da se napravi podvig. Zato moramo da postignemo gol što pre, kako bismo dodatno "uspalili" atmosferu i dali navijačima dodatan razlog da nam daju još jaču podršku - zaključio je Di Frančesko.

Može li rimski klub do nove senzacije? Meč je na programu u sredu od 20:45 na Olimpiku.