Pešić: Najvažnije je da Zvezda pobeđuje


IZVOR: Republika - 22.04.2018 | 15:19


Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Pešić izjavio je da ne juri rekorde, već da igra za ekipu, pošto je istakao da je najvažnije da crveno-beli što pre osvoje šampionsku titulu.

Foto: crvenazvezdafk.com

Pešić nastavio da rešeta mreže

Zvezda je u Nišu pobedila Radnički 3:1, a Pešić je postigao jedan gol na ovoj utakmici.

- Svaki igrač pre penala razmišlja o tom momentu kako će šutnuti, šta treba da uradi. Tako je bilo i juče sa mnom, ali zaista imam sigurnost koja je nastala kao posledica dobrih partija moje ekipe. Podjednako me raduje i to što sam upisao novu asistenciju. Mogu da kažem da je bila lepa, Ben se odlično snašao sa loptom koju sam mu poslao. Moglo je tu da bude i još asistencija, ali najvažnije je da smo pobedili i osvojili nova tri boda. Najvažnije je da pobeđujemo, već sam mnogo puta rekao da ne jurim nikakve brojke i rekorde. Igram za ekipu, a takve stvare dolaze same po sebi, kako mi je zapisano, tako će biti – rekao je Pešić.

Pešić, koji je rođeni Nišlija, odlično se snalazi na Čairu.

- Nema nekog posebnog recepta niti inspracije, tako se pogodilo. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama, ne samo u Nišu, već svuda. Prijalo mi je što sam na jučerašnjoj utakmici imao podršku sa tribine porodice, kao i najbližih prijatelja - dodao je on.

Pešić se osvrnuo i na učinak svoje ekipe u pobedi protiv Radničkog.

- Postavili smo sebi cilj da što pre matematički obezbedimo titulu i zato nam je svaka pobeda u plej-ofu izuzetno važna. Juče smo u Nišu odigrali zaista dobru utakmicu. Kao što je i trener Vladan Milojević rekao, imali smo sjajne periode igre, pa onda bude zatišje na terenu pred novi nalet. Mogli smo i ubedljivije da pobedimo, propustili smo neke šanse, ali u drugom poluvremenu smo napravili razliku od dva gola i sigurno priveli utakmicu kraju - istakao je Pešić.

Crvena zvezda će u sredu na svom terenu igrati protiv Čukaričkog.

- Dosta utakmica je za nama, možda upravo zbog umora dolazi do nekih manjih oscilacija u igri. Čukarički je zaista odlična ekipa, pokazali su to u toku prvenstvu. Imaju sjajnog trenera Nenada Lalatovića koji je dosta doneo ekipi, oni su sada mnogo agresivniji. Biće to sigurno jedna zanimljiva utakmica, a nadam se da ćemo iz nje mi izaći kao pobednici - poručio je Pešić.