Ajntraht ne propušta šansu da kupi Jovića


IZVOR: Republika - 22.04.2018 | 08:39


Ajntraht će na kraju sezone otkupiti ugovor Luke Jovića (20) od Benfike, poručio je Niko Kovač, trener tima iz Frankfurta

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Luka Jović

Hrvatski strateg, koji će na leto preuzeti minhenski Bajern, kaže da će čelnici Ajntrahta sigurno kupiti Jovića od portugalskog velikana i da je njegov dolazak na jednogodišnju pozajmicu bio pun pogodak.

- Dobar ulov za male pare. Naravno da smo se letos dogovorili o otkupnoj klauzuli i naravno da će to klub uraditi već ovog leta. Ako nastavi ovako, Luka će jednog dana koštati baš mnogo - poručio je Kovač.

Nemački list "Bild" otkrio je da otkupna klauzula za Jovića iznosi šest miliona evra, a ne 12, kako se ranije spekulisalo. 

To baš i nije najbolja vest za Crvenu zvezdu, koja kao bivši klub napadača po fondu solidarnosti ima pravo na pet odsto sledećeg transfera. Tako da će u ovom slučaju crveno-belima pripasti 300.000 evra.

Jović ove sezone igra fantastično u ekipi iz Frankfurta. Postigao je osam golova u prvenstvu, a u sredu je bio strelac jedinog pogotka protiv Šalkea u Gelzenkirhenu, čime je odveo Ajntraht u finale Kupa.

- Rekao bih da stvari polako dolaze na svoje mesto. Možda su pojedinci posumnjali u moj kvalitet i talenat. Realno, ove sezone sam pokazao da mogu da igram fudbal na visokom nivou - rekao je nedavno Jović.