Engleski reprezentativac otreznio naciju: NEMAMO ŠANSE ZA TROFEJ, ne igramo dobro kad je najvažnije


IZVOR: - 18.04.2018 | 16:18


Fudbalski reprezentativac Engleske Kajl Voker izjavio je za tamošnje medije da bi bilo nerealno očekivati da "Gordi albion" stigne do borbe za trofej na Mundijalu u Rusiji.

Foto: Tanjug/AP

Voker: Ne bi bilo realno očekivati da osvojimo SP

Englezi su u kvalifikacijama za SP bili u relativno lakoj grupi sa Slovenijom, Slovačkom, Škotskom, Litvanijom i Maltom, pa je jasno da na osnovu igara na tim mečevima nisu mogli da steknu realnu sliku o njihovom kvalitetu.

- Nadam se da možemo daleko da doguramo na Mundijalu u Rusiji, ali bi trebalo biti realan. Osvajanje titule svetskog prvaka bilo bi pravo čudo. Imamo igrače sposobne da to urade, mnogi od nas igraju u najjačim ligama planete, ali se postavlja pitanje imamo li dovoljno iskustva u smislu pravljena velikih rezultata na završnim turnirima velikih takmičenja. A to nismo uradili. Bar ne skorije - iskren je Kajl Voker, desni bek Mančester Sitija i reprezentacije Engleske.

Englezi neće imati preterano težak posao ovog leta da obezbede nokaut-fazu, pošto su favoriti u grupi sa Belgijancima, Tunisom i Panamom. 

Ipak, svi su na ostrvu sada oprezniji, pošto su se pre četiri godine u Brazilu prilično obrukali kada su u konkurenciji Italije, Urugvaja i Kostarike bili poslednji sa samo jednim bodom. Takođe, još uvek je sveže sećanje sa Evropskog prvenstva u Francuskoj pre dve godine, kada su Runi i drugovi doživeli blamažu ispadanjem u osmini finala od Islanda.