''SAMO JE REPUBLIKA IMALA HRABROSTI DA RASKRINKA LOPOVA BOLTAUZERA'': Čović o ekskluzivnom pisanju našeg portala


IZVOR: Republika/S. J. - 28.04.2024 | 13:41


''Mi tražimo da on više nikada ne sudi, da ga nema na listi.''

Foto: profimedia, Starsport
''SAMO JE REPUBLIKA IMALA HRABROSTI DA RASKRINKA LOPOVA BOLTAUZERA'': Čović o ekskluzivnom pisanju našeg portala

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović gostovao je na TV Prva u jutarnjem programu gde je govorio o raznim temama. Prvi čovek tima sa Malog Kalemegdana se dotakao i skandaloznog postupka slovenačkog sudije Mateja Boltauzera koji je ukrao parfem na beogradskom aerodromu, a o tome pisao eksluzivno naš portal.

Čović je pohvalio naš portal i istakao da je Republika jedina imala hraborsti da objavi taj snimak.

-Skandal koji je napravio Boltauzer, sa krađom na beogradskom aerodrodmu šestog decembra. Mi unazad već godinama imamo primedbe na tog sudiju. Ne samo njega već i Javora, Peteka, Nedovića, plejadu slovenačkih sudija. Taj isti sudija je 2023. godine sudio interesantnu utakmicu Partizan i Monako. Partizan je dobio u produžetku četiri-pet razlike. Bile su žalbe na suđenje. Za to on dobije 1.800 ili dve hiljade evra. Sutra ujutru on krade parfem koji košta 220 evra i to iskusno - naveo je Čović i dodao:

- Postoji snimak i pušten je. Jedino je portal Republika imala hraboristi da raskrinka lopova Boltauzera. Od šestog decembra kada je uhvaćen i kada je napravljena krivična prijava, to je stajalo u fioci. Mi znamo ko je intervenisao da se Boltauzet pusti. To je informacija od javnog značaja. Neću sad da kažem ko sada - govorio je prvi čovek Zvezde i nastavio:

- Mi tražimo da on više nikada ne sudi, da ga nema na listi. Takođe, kada su slovenačke sudije da se isto sklone sa liste. Da ne sude Crvenoj zvezdi - jasan je Nebojša Čović.

Podsetimo, na snimku se vidi kako Slovenac, poput svakog drugog putnika, ulazi u aerodromsku parfimeriju i razgleda parfeme dok gura kofer. Međutim, on se sve vreme osvrće oko sebe. U jednom trenutku čovek koji je bio u istom delu prodavnice sa njim odlazi, što Boltauzer vidi kao pogodan trenutak za krađu. 

On se okrenuo leđima prema kameri i može biti da je bio svestan njenog postojanja jer je minut pre krađe više puta pogledao u tom pravcu. Ono što nije znao je da će se trenutak u kojem ubacuje parfem u džep jasno videti na snimku.

BONUS VIDEO