ČETVRTFINALE EVROKUPOVA: Tadić strelac, Fener izbegao debakl u Pireju! Nula u Plzenju


IZVOR: Republika/ O.J. - 11.04.2024 | 19:19


Dobrodošli u LIVE blog prvi mečeva četvrtfinala Lige konferencija i Lige Evrope.

Foto: Profimedia
ČETVRTFINALE EVROKUPOVA: Tadić strelac, Fener izbegao debakl u Pireju! Nula u Plzenju

LIGA KONFERENCIJE

Olimpijakos - Fenerbahče 3:2

'8 Fortunis, '32 Jovetić, '57 Čikinjo / '67 Tadić (penal), '74 Kaveči

Viktorija Plzenj - Fiorentina 0:0

 

TOK MEČEVA

90. minut - Gotovo je i u Pireju. Fener je izbegao debakl na gostovanju Olimpijakosu. Odluka, kao i kod Plzenja i Fjorentine, pada u revanšu.

90. minut - Kraj u Plzenju. Utakmica između domaćeg sastava i Fjorentine završen je bez golova - 0:0.

74. minut - Ludnica u Pireju! Fener se skroz vratio. Sada je 3:2, a strelac je Kaveči.

67. minut - Smanjuju Turci! Nadu je doneo Dušan Tadić koji je pogodio sa penala!

57. minut - Fenerbahče je u nokdaunu! Gol za Olimpijakos, Čikinjo je matirao Livakovića za ogromnih 3:0.

32. minut - Jovetić dovodi Oli do drugog gola prednosti već! Istanbulski tim je na kolenima, u totalno podređenom položaju!

8. minut - Fortunis već dovodi Olimpijakos u prednost protiv Fenera! Pirejci u ekstazi!

POČELI SU MEČEVI

UVOD

 

LIGA KONFERENCIJE

Večeras će koplja od 18:45h ukrstiti Olimpijakos i Fenerbahče, kao i Viktorija Plzenj i Fiorentina, dok će dva sata i 15 minuta kasnije na teren Aston Vila i Lil, te Klub Briž i PAOK.

Kada je u pitanju duel u Grčkoj, domaće očekuje paklen posao. Igraće sa Fenerbahčeom, a znajući koliko su pristalice oba kluba navijački aktivna, te večito zategnutu političku situaciju između Turske i Grčke, možemo očekivati vatren dvomeč. 

Grci ove sezone ozbiljno napadaju evropski trofej. O tome svedoči činjenica da se i PAOK i Olimpijakos nalaze u borbi za polufinale. Crno-beli iz Soluna odmeriće snage sa Brižom. Belgijanci su prošle sezone bili apsolutni hit u Ligi šampiona, ali su posle izgubili titulu i našli se u trećerazrednom UEFA takmičenju, koje im je, mora se priznati, mnogo više po meri. 

Foto: Tanjug/AP

Živković u PAOK

Ipak, derbi po snazi biće između Aston Vile i Lila. Nekako je tradicija ovog takmičenja, namenjenim slabije rangiranim nacionalnim šampionatima, da klubovi iz "Liga petica" budu osvajači. Emerijevi izabranici su glavni favoriti, ali ništa ne može da nas iznenadi u kup turnirima. 

Poslednji susret je između Plzenja i Fiorentine, a deluje da je italijanski kandidat, inače prošlogodišnji finalista, dobio najlakši zadatak. 

Lil ili Aston Vila igraće sa boljim iz duela Olimpijakosa i Fenerbahčea, dok će Klub Briž ili PAOK igrati u polufinalu pobednika dvomeča Viktorije Plzenj i Fiorentine.

Četvrtfinalni mečevi igraće se 11. i 18. aprila, dok su polufinala zakazana za 2. i 9. maj. Finale je na programu 29. maja na stadionu Aja Sofija u Atini.

LIGA EVROPE (21h)

Roma - Milan

Liverpul - Atalanta
Benfika - Marselj
Leverkuzen - Vest Hem

 

 

Poslebnu pažnju srpske javnosti privlači prvoizbučeni okršaj između Milana i Rome, s obzirom da će oči u oči biti naši internacionalci Mile Svilar(?) iz Rima, i Luka Jović u crveno-crnom dresu. Izvlačenje ovog para takođe znači da će Italija sigurno imati makar jednog predstavnika u polufinalu. 

Takođe, uzbudljiv može biti duel između Liverpula i Atalante. Dve ekipe, izrazito ofanzivno orijentisan, mogu doneti puno golova, a tako i veoma uzbudljive mečeve. Kako je sam nemački stručnjak najavio, ovo će mu biti poslednja sezona u klubu, a sigurno da će zato hteti da se oprosti sa evropskim trofejom. 

Foto: Tanjug/AP

Jirgen Klop

Najveći hit evropskog fudbala, na čelu sa Ćabijem Alonsom, doćekaće engleskog predstavnika Vest Hem. Aktuelni šampion Lige konferencije pred sobom će imati paklen zadatak, s obzirom da im sleduje okršaj sa glavnim pretendentom na Bajernov tron u Nemačkoj. 

Poslednji susret je između Benfike i Marseja, i deluje da će oni privući najmanje medijske pažnje. 

Takođe, Milan ili Roma će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvomeča Bajer Leverkuzen - Vest Hem, dok će Benfika ili Marselj protiv Liverpula ili Atalante.

Prve utakmice četvrtfinala Lige Evrope su 11. aprila, dok su revanši zakazani za 18. april.

BONUS VIDEO: