NASTAVLJA SE TRKA ZA TITULU! Zvezda dočekuje Radnički, Partizan gostuje Mladosti!


IZVOR: Republika/ S.M. - 17.03.2024 | 11:25


Svi sa nestrpljenjem iščekuju ko će na kraju izaći kao pobednik...

Foto: Starsport
NASTAVLJA SE TRKA ZA TITULU! Zvezda dočekuje Radnički, Partizan gostuje Mladosti!

Superliga Srbije u fudbalu nam je ove sezone donela mnogo uzbuđenja, preokreta, fenomenalnih mečeva, a na kraju se (kao i obično) sve svelo na trku Crvene zvezde i Partizana za šampionski pehar.

Crno-beli su imali sve u svojim rukama do prošlog kola, preživeli su derbi na Marakani, imali bod više od večitog rivala, ali sa na kraju poklekli pred Napretkom, te sada komšijama gledaju u leđa.

Do plej-ofa je ostalo još pet kola, a dans će na teren oba večita rivala.

Stanje na tabeli kaže Crvena zvezda 62 poena, Partizan 60, a svaka utakmica je sada kao finale.

Beogradski klubovi žele da završe regularni deo šampionata na prvom mestu, jer bi u tom slučaju imali prednost domaćeg terena u večitom derbiju koji bi po svemu sudeći odlučivao titulu, ali korak po korak.

Crvenu zvezdu danas očekuje težak izazov, na noge im dolazi Radnički Kragujevac koji je u najboljoj formi od svih ekipa u Superligi, vezali su šest trijumfa, a predvođeni trenerom Feđom Dudićem ekipa je preporođena, te dolaze na naš najveći stadion da se nadigravaju i da probaju da crveno-belima otkinu bodove. Utakmica počinje u 16.00 časova, a očekuje se sjajana poseta.

Foto: FK Crvena zvezda

Koreografija delija na večitom derbiju

 

Što se Partizana tiče, oni će na teren nešto ranije, od 13.30, a izabranici Igora Duljaja gostuju Mladosti u Lučanima.

Crno-beli imaju imperativ pobede, a loša vest za sve gorabare je da će ponovo biti lišeni pomoći svog najboljeg igrača i strelca Mateusa Saldanje koji se nije oporavio od povrede.

Foto: Starsport

Mateus Saldanja i Igor Duljaj

 

Biće ovo prilika za novog reprezentativca Srbije Sameda Baždara da dokaže da su promašaji protiv Napretka u prošlom kolu bili samo loš dan.

Meč Partizana prenosiće Arena sport Premium 1 (13.30), dok će na istom kanalu biti i meč Zvezde i Radničkog koji je na programu od 16.00 časova.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO