SUDIJSKI EKSPERT REŠIO MISTERIJU! Evo da li je Hvang ZASLUŽIO crveni karton!


IZVOR: Republika/D.O. - 11.03.2024 | 18:34


Ne stišava se bura posle Večitog derbija na Marakani.

Foto: Starsport
SUDIJSKI EKSPERT REŠIO MISTERIJU! Evo da li je Hvang ZASLUŽIO crveni karton!

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su protiv Partizana u subotu na stadionu "Rajko Mitić" rezultatom 2:2 i ostali na bod zaostatka za večitim rivalom iz Humske.

Mnogo povika na suđenje Pavla Ilića bilo je po završetka 172. derbija, a među spornim situacijama našao se i start Zvezdinog Korejca Hvanga u jednom napadu crno-belih.

Reprezentativac Južne Koreje sprečio je kontranapad gostiju i, verovatno, potencijalni gol, što ga je koštalo javnom opomenom, ali igrači Igora Duljaja su tražili da bude isključen.

Foto: Starsport

Raka Đurović

Kragujevčanin je ostao pri odluci da mu pokaže javnu opomenu, a sudijski ekspert i bivši internacionalac Raka Đurović smatra da je Ilić doneo dobru odluku:

- Sudija Pavle Ilić nije pogrešio kada u drugom poluvremenu derbija nije isključio fudbalera Crvene zvezde Inboma Hvanga posle prekršaja nad Aldom Kalulom", rekao je sudijski ekspert Radomir Đurović za portal "MaxSport". "Ilić je u toj situaciji dobro postupio. Hvang jeste bio poslednji igrač odbrane, ali pored njega u punom trku su bila još dvojica igrača u crveno-belim dresovima, tako da nema elemenata za isključenje. Vrlo je bitno i mesto prekršaja, što je sudija dobro procenio - rekao je Đurović

Derbi, 172. po redu, završen je rezultatom 2:2, a Partizan je u finišu igrao sa 10 fudbalera zbog isključenja Ksandera Severine, koje je takođe donelo dosta polemika.

BONUS VIDEO