NEZAPAMĆENI SKANDAL! Suspendovano 62 fudbalera! Verujete li da OVAJ igrač ima 17 godina?! (VIDEO)


IZVOR: Republika/D.O. - 11.03.2024 | 17:57


Odmah se oglasio i tamošnji Savez.

Foto: Starsport
NEZAPAMĆENI SKANDAL! Suspendovano 62 fudbalera! Verujete li da OVAJ igrač ima 17 godina?! (VIDEO)

Fudbalski savez Kameruna nedavno je doneo odluku da suspenduje čak 62 igrača zbog prikrivanja pravih godina njihovog rođenja!

Nečuveni potez je izazvao pravu buru u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, a među suspendovanim igračima nalazi se i ime koje je posebno šokiralo javnost - Vilfred Nejtan Duala.

Ovaj fudbaler je privukao pažnju javnosti početkom 2023. godine kada su navijači otkrili da je bio registrovan kao 17-godišnjak za Kup afričkih nacija.

 

 

Takva situacija je izazvala mnoge polemike i kontroverze, a javnost je ostala zatečena ovakvim otkrićem. Fudbalski savez Kameruna se suočava sa ozbiljnim izazovima u pogledu poverenja i transparentnosti, dok navijači širom sveta prate razvoj događaja sa velikim interesovanjem.

Otkriće lažiranja godina rođenja kod 62 igrača, među kojima je bio i Duala, izazvalo je burne reakcije javnosti. Mnogi su izrazili razočaranje i negodovanje zbog ovakvog ponašanja, ističući da takve prevare narušavaju suštinske vrednosti sporta. Takođe, postavlja se pitanje odgovornosti i uloge nadležnih institucija u sprečavanju ovakvih prevara i održavanju integriteta takmičenja.

Posledice skandala mogu biti daleko veće, kako po suspendovane igrače, tako i po sam FS Kameruna. Poverenje u integritet takmičenja i fer-plej je ozbiljno uzdrmano, pa će biti potrebno preduzeti konkretne korake kako bi se obnovila reputacija kamerunskog fudbala.

BONUS VIDEO