CRVENA ZVEZDA IMA POSEBAN POVOD ZA ŽURKU PROTIV PARTIZANA: Vladan Milojević GAZI 9. marta, a za to ima i POSEBAN RAZLOG


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 01.03.2024 | 12:40


Samo je pitanje da li će se tradicija nastaviti, ili će izabranici Igora Duljaja pokvariti slavlje na Marakani.

Foto: Starsport
CRVENA ZVEZDA IMA POSEBAN POVOD ZA ŽURKU PROTIV PARTIZANA: Vladan Milojević GAZI 9. marta, a za to ima i POSEBAN RAZLOG

Crvena zvezda i Partizan sastaće naredne subote u 172. večitom derbiju, a ako crveno-beli sutra na gostovanju TSC (16.00, Arena sport premijum 1) i crno-beli kod kuće protiv Železničara (18.30, Arena sport premijum 1) opravdaju uloge favorita u duel na Marakani za osam dana ući će sa bodom razlike u korist gostiju. Međutim, jedan od najvećih aduta domaćina biće povratnik na klupi Vladan Milojević.

Iskusnom treneru biće to prvi večiti derbi od povratka u Zvezdu, a poseban motiv imaće to što će tog 9. januara napuniti 54. godine. Nema sumnje da bi Miloju najlepši poklon za rođendan od igrača bila pobeda nad Partizanom i preuzimanje trona Superlige sa namerom da tu ostanu i to kraja trke i odbrane titulu. Upravo činjenica da će se igrati na dan kada je Vladan došao na svet 1970. godine u Aranđelovcu je njegovo i Zvezdino tajno oružje.

Foto: Starsport

Fudbaleri Zvezde

Naime, Milojeviću to biti treći put da vodi ekipu na svoj rođendan, a prethodne dve utakmice je dobio pa nema sumnje da će pokušati da nastavi tradiciju. Interesantno, prva utakmica koju je kao trener ikada vodio u trećem mescu u godini bila je baš na njegov 43. rođendan 9. marta 2013. kada je sa Čukaričkim savladao Voždovac sa 2:0. Drugi put Milojević je morao da radi na rođendan 2019. kada je Zvezda u njegovom prvom mandatu ugostila Zemun i slavila sa 4:0.

Imajući to u vidu nameće se zaključak da će Zvezda za nedelju dana imati i tradiciju na svojoj strani. Pritom i na većini drugih utakmica koje vodio nekoliko dana pre i posle rođendana Vladan je uglavnom dobijao. Tako je prošle godine tri dana pred rođendan sa APOEL dobio Nea Salaminu na Kipru (3:0), dok je dva dana posle rođendana remizirao na gostovanju sa APOEL Nikozijom (1:1). Godinu dana ranije je 4. marta slavio sa Al Etifakom protiv al Ahlija (1:0). S druge strane, 2021. je dok je vodio Al Ahli doživeo poraze i pre i posle rođendana, ali je zato slavio i 2020. i 2018. kao trener Al Ahlija i Crvene zvezde.

Imajući sve ovo u vidu ostaje da se vidi da li će naredne subote Partizan biti nova rođendanska žrtva Vladana Milojevića, ili će Igor Duljaj i igrači biti ti koji će mu pokvariti žurku.

BONUS VIDEO