E, TO JE BIO FUDBAL: Zašto je Kin hteo da "ubije" Pikea


IZVOR: Republika - 23.03.2018 | 06:31


Fudbal više nije ista igra... Nekada je sve bilo drugačije. Koliko je disciplina bila čelična najbolje govori priča koju je igrač Barselone Đerar Pike podelio sa fudbalskim svetom.

Foto: Tanjug/AP

U vreme dok je kao golobradi klinac igrao za Mančester junajted, Pike je morao da se nosi sa mnogim stvarima. Jedna od njih je i Roj Kin! Nekadašnji kapiten "crvenih đavola" nije dozvoljavao mobilni telefon u svlačionici.

- Jedna od mojih prvih utakmica na Old Trafordu. U svlačionici smo, nenormalno sam nervozan. Zamislite samo, imam 18 godina, sedim u toj maloj svlačionici, pored su Rud van Nistelroj, Rajan Gigs, Rio Ferdinand. Želeo sam da budem nevidljiv… Sedimo tako, čekamo šefa, a ja sam do Roja Kina. Kolena nam se skoro dodiraju, nema prostora. Mrtva tišina. Odjednom vrlo blaga vibracija. Bio je to moj telefon - počeo je priču Pike.

Telefon je bio tačno iznad Kinove glave. Tek na treće pitanje čiji je telefon, tada mladi Španac, konačno je skupio hraborst da se javi.

- Roj me zagrlio, nasmeje se i rekao da ne brinem… Naravno da se šalim. Izludeo je! Izgubio je razum. Pred svima. Strašno. Samo što se nisam u..o u gaće. Sad je drugačije. Svi klinci su na telefonima pre početka utakmice. Ali te 2006? To je bio drugi svet. To se jednostavno nije radilo. Posebno ne u Mančester junajtedu. Ne u Rojevoj svlačionici - objasnio je Pike.