I PORED GODINA GA ŽELE NAJVEĆI! REKORDER Francuske hoće Nemanju Matića!


IZVOR: Republika/ L. M. - 30.12.2023 | 10:03


Nekadašnji srpski reprezentativac mogao bi uskoro da promeni sredinu.

Foto: Vikipedia
I PORED GODINA GA ŽELE NAJVEĆI! REKORDER Francuske hoće Nemanju Matića!

Prošlog leta je verovatno sve zainteresovane iznenadila objava kako će Nemanja Matić napustiti redove Rome i pojačati francuski Ren. U tom trenutku, "vučica" je cvetala od uspeha, i bilo je teško zamisliti da bi Murinjo dopustio svom generalu, koji ga je pratio kroz Čelsi i Mančester junajted, da ga napusti. 

Međutim, posle prelaska u Ren, Matić se ponovo nalazi u transfer razgovorima, iako ima čak 35 godina. Naime, za usluge fudbalera iz Srbije zainteresovan je niko drugi do posrnuli franacuski velikan, Oimpik iz Liona.

Foto: FK Jedinstvo Ub

Nemanja Matić

Za sada nije poznato koliko su ove glasine tačne i realistične, s obzirom da su iz Rena istakli kako žele da zadrže Matića u svom timu. 

- Cilj je da zadržimo Matića, jer njegovo iskustvo nam je potrebno. Ne bih da ga gledam kako odlazi. Tandem Matić – Le Fe je funkcionisao savršeno u poslednje vreme, nema sumnje da bi na proleće bili još bolji. Jedan ima ogromne tehničke kvalitete i savršeno čita igru, dok je drugi sjajan u izgradnji igre i povezivanju linija. Ubeđen sam da će Nemanja biti važno oružje za nas u nastavku sezone - izjavio je pre nedelju dana trener Rena, Žilijen Stefan.

Ipak teško je odoliti velikom imenu kakvo je Lion. Iako sezonu u francuskoj nije započeo na najbolji način, Olimpik je i dalje značajan u svetu fudbala. Radi se o klubu koji je u zadnjih 15 godina dva puta nastupao u polufinalu Lige šampiona, te o rekorderu francuske po broju osvojenih titulau prvenstvu zaredom. 

Ostaje da se vidi da li ova priča ima konkretnu potporu, ili je samo još jedna transfer bajka. 

BONUS VIDEO